Brigitte Bardot

Μπριζίτ Μπαρντό - Κάνες

Η Γαλλίδα ηθοποιός Μπριζίτ Μπαρντό, δεν σημαίνει απλά μια ακόμη όμορφη Γαλλίδα ηθοποιός των 50's και 60's που γύρισε αξιόλογα έργα με μερικές εξαιρέσεις κακών έργων όπως Σάλακο, Βίβα Μαρία. Σημαίνει μια ηθοποιός μέγιστης ομορφιάς, ταλέντου, που γύρισε εξαιρετικά έργα υπό την καθοδήγηση μεγάλων σκηνοθετών: Roger Vadim (Ο Θεός έπλασε τη γυναίκα, Jean-Luc Godard (Περιφρόνηση), Henri-Georges Clouzot (Η Αλήθεια).

Το έργο "Περιφρόνηση" θα μείνει αιωνίως αξέχαστο και για το θέμα και για την ερμηνεία των δυο - μάλλον τριών πρωταγωνιστών και για τους φυσικούς χώρους που γυρίστηκε, ιδίως το Κάπρι. Η παρουσία της ήταν καταλυτική στα έργα που πρωταγωνίστησε. Στο "Ο θεός έπλασε τη γυναίκα" η ομορφιά και το ταλέντο της υπήρξαν αξεπέραστα. Ποιος δε θυμάται το περίφημο μάμπο που χόρεψε, τη λεπτή σιλουέτα της καθώς διέσχιζε τα δρομάκια του τότε απλού ψαροχωριού Σεν Τροπέ;

Τραγούδια γράφτηκαν, μπόλικο μελάνι ξοδεύτηκε, έρωτες αναλώθηκαν στα πόδια της χαριτωμένης πανέμορφης συνάμα πικάντικης, Γαλλίδας ηθοποιού που μεσουράνησε στις χρυσές δεκαετίες του 50 και 60 λαμπρύνοντας συχνά με τη παρουσία της το Φεστιβάλ των Κανών.

🖼 Φωτο επιλογές Brigitte Bardot

Στο όνομα της έρχονται στο νου συνειρμοί από μια αξεπέραστη ομορφιά και παρουσία αλλά και άλλοι - σχετικοί με τη φινέτσα και διορατικότητα των Γάλλων δημιουργών και του τρόπου διατύπωσης μεγάλων ζητημάτων για την ανθρώπινη υπόσταση και ιδιοσυγκρασία (βλ Μépris, La Bride au cou, Et Dieu créa la femme) καθώς επίσης και για τη "διαλεκτική των αισθημάτων" που ένας άλλος μεγάλος Γάλλος σκηνοθέτης - ο Ερίκ Ρομέρ ανήγαγε σε φιλοσοφικό υπόβαθρο όλων των ταινιών του (βλ. Ma nuit chez Maude).

👉 Φωτό πηγή & Σχετικά


Une ravissante idiote του Edouard Molinaro, 1963

Brigitte Bardot - Tu veux ou tu veux pas

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ψηλά Τακούνια

Κέικ Μαρμπρέ

Σαλάτα Caprese