Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Brigitte Bardot

Η Γαλλίδα ηθοποιός Μπριζίτ Μπαρντό, δεν σημαίνει απλά μια ακόμη όμορφη Γαλλίδα ηθοποιός των 50's και 60's που γύρισε αξιόλογα έργα με μερικές εξαιρέσεις κακών έργων όπως Σάλακο, Βίβα Μαρία. Σημαίνει μια ηθοποιός μέγιστης ομορφιάς, ταλέντου, που γύρισε εξαιρετικά έργα υπό την καθοδήγηση μεγάλων σκηνοθετών: R. Vadim, J. Luc Godard, H. G. Clouzot.

Το έργο "Περιφρόνηση" θα μείνει αιωνίως αξέχαστο και για το θέμα και για την ερμηνεία των δυο -μάλλον τριών πρωταγωνιστών και για τους φυσικούς χώρους που γυρίστηκε ιδίως το Κάπρι. Η παρουσία της ήταν καταλυτική στα έργα που πρωταγωνίστησε. Στο "Ο θεός έπλασε τη γυναίκα" η ομορφιά και το ταλέντο της υπήρξαν αξεπέραστα. Ποιος δε θυμάται το περίφημο μάμπο που χόρεψε, τη λεπτή σιλουέττα της καθώς διέσχιζε τα δρομάκια του τότε απλού ψαροχωριού του Σαιν Τροπέ;

Τραγούδια γράφτηκαν, μπόλικο μελάνι ξοδεύτηκε, έρωτες αναλώθηκαν στα πόδια της χαριτωμένης πανέμορφης συνάμα πικάντικης, Γαλλίδας ηθοποιού που μεσουράνησε στις χρυσές δεκαετίες του 50 και 60 λαμπρύνοντας συχνά με τη παρουσία της το Φεστιβάλ των Καννών.

Στο όνομα της έρχονται στο νου συνειρμοί από μια αξεπέραστη ομορφιά και παρουσία αλλά και άλλοι - σχετικοί με τη φινέτσα και διορατικότητα των Γάλλων δημιουργών και του τρόπου διατύπωσης μεγάλων ζητημάτων για την ανθρώπινη υπόσταση και ιδιοσυγκρασία (βλ Μepris, La Bride au cou, Et Dieu crea la femme) καθώς επίσης και για τη "διαλεκτική των αισθημάτων" που ένας άλλος μεγάλος Γάλλος σκηνοθέτης - ο Ερίκ Ρομέρ ανήγαγε σε φιλοσοφικό υπόβαθρο όλων των ταινιών του (βλ. Ma nuit chez Maude).
Φωτό πηγή & Σχετικά

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικά Κράκερς

Για 12 μεγάλα crackers
ΥΛΙΚΑ:

11/2 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
11/2 κούπα αλεύρι ολικής αλέσεως (ή απλά ΓΟΧ)
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι ψιλό (ή λιγότερο αν προορίζεται για άτομο που δεν κάνει να φάει αλάτι
1 κούπα νερό
1/3 κούπας εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Αναμειγνύουμε το σιμιγδάλι, το αλεύρι και τα αφήνουμε στην άκρη.
Ζεσταίνουμε το νερό με το λάδι και το αλάτι στους 37 C.
Ρίχνουμε το αλεύρι και το σιμιγδάλι και ζυμώνουμε ώστε να γίνει μια ωραία ζύμη σαν του ψωμιού
Χωρίζουμε από τη ζύμη 12 μπαλάκια και τα σκεπάζουμε με σελοφάν, ή πετσέτα, αφήνοντάς τα στην άκρη να ξεκουραστούν.
Πιέζουμε τα μπαλάκια με την παλάμη μας , ώστε να απλώσουν και να γίνουν στρογγυλά. Μπορούμε να δώσουμε ό,τι σχήμα θέλουμε.
Τρυπάμε με ένα πιρούνι σε αρκετά σημεία ώστε να ψηθεί καλύτερα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 230 C φούρνο, εώς ότου ροδίσουν.

Πηγή Συνταγής και αρχικής εικόνας

Κουλούρια από Καρότο

cookies with carrot
Το καρότο είναι από τα προτιμώμενα μου λαχανικά. Σε σαλάτες, σε κέικ, σε κουλουράκια, σε γιαούρτι, σκέτο, σούπα, ντιπ, χυμός, κλπ. Η ωφέλεια του γνωστή αλλά και η γεύση του δροσερή και χυμώδης. Αν είναι καλής ποιότητος είναι τρυφερό και τρίβεται εύκολα στο τρίφτη του κρεμμυδιού χωρίς προσπάθεια. Στο λάχανο με λεμόνι και λάδι ή λευκό μπαλσάμικο προσφέρει έναν ωραίο γευστικό συνδυασμό. Μεγαλώσαμε μέσα σε μυρωδιές, μπαχαρικά, αρώματα, γεύσεις, αγνά υλικά. Οι συνταγές, τα μυστικά και τέχνη της οικογένειας μεταδόθηκαν από γενιά σε γενιά. Συνεχίζουμε την παράδοση και φτιάχνουμε τα κουλουράκια μας με επιλεγμένα υλικά και δεν προσθέτουμε συντηρητικά, τεχνητά αρώματα και χρώματα. Τα κουλουράκια μας κρατάνε την παράδοση και την αληθινή γεύση. Είναι μια ιδανική λύση για όλη τη μέρα ή για να συνοδεύσετε ένα ζεστό ή κρύο ρόφημα.
Συστατικά: Αλεύρι σίτου, καρότο 17%, εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο 11%, κρασί, φυτικές ίνες βρώμης, μπέικιν πάουντερ (οξινοπυροφωσφορικό νάτριο, διττανθρ…

Κέικ Σοκολάτας με κρέμα και γλυκό Κεράσι

Υλικά για το Κέικ
1 1/2 αλεύρι (κόκκινη συσκευασία - που φουσκώνει μόνο του) 1 1/4 φλ. ζάχαρη 2 βανίλιες 2 αυγά 1/2  φλ. κακάο 1/4 μ.κουτ. κοφτό σόδα σκόνη 1 φλ. φρέσκο γάλα 1 κουτ. σούπας ξύδι (όχι μπαλσάμικο) 2/3 φλ. ελαιόλαδο ή καλαμποκέλαιο άχνη ζάχαρηΥλικά για την Κρέμα
3 1/4 κούπας γάλα 5 κουτ. σούπας ζάχαρη 6 κουτ. σούπας άνθος αραβοσίτου βανίλια ή κορν φλαουρ + 1 βανίλια 2 κουτ. σούπας βούτυρο ή μια δόση κρέμα ζαχαροπλαστικής 10 κουτ. σούπας γλυκό κεράσι (μαύρο) ή μαρμελάδα κεράσι ή γλυκό του κουταλιού βύσσινο100 γρ. κουβερτούρα σε κομμάτια (προαιρετικά)Οδηγίες για το κέικ
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Στο φλιτζάνι με το γάλα προσθέτουμε μια κουτ. σούπας ξύδι, ανακατεύουμε γρήγορα και τα ρίχνουμε στο μείγμα των αυγών. Προσθέτουμε τις βανίλιες, το αλάτι και τη σόδα. Τέλος προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά (αλεύρι, κακάο, λάδι) και χτυπάμε στο μίξερ για να ομογενοποιηθούν.
Οδηγίες για την κρέμα
Κρατάμε απ' το γάλα μισή κούπα και διαλύουμε το άνθος αραβοσίτου κ…