Aρπαχτικά Γεράκια

Δεν αρνείται κανείς πως αυτά τα λεφτά (των Δανείων) τα πήραμε. Καλώς τα πήραμε κακώς επενδύθηκαν όσα περίσσευαν απ' τη πληρωμή των Τόκων. Σίγουρα δεν πήγαν για την Ανάπτυξη, σίγουρα κατασπαταλήθηκαν βλ. αγορά υποβρυχίων, σίγουρα κάποιοι επωφελήθηκαν υπέρ του δέοντος από αυτά. Αυτά όμως ανήκουν στο παρελθόν.

Σήμερα η χώρα βρίσκεται εκτός Αγορών, με το Χρέος όλο και να μεγαλώνει, κυριολεχτικά στα νύχια των διεθνών αρπαχτικών που περιμένουν τέτοιες περιπτώσεις για να τζιράρουν οι λογαριασμοί των πελατών τους. Όταν όμως αδυνατεί κάποιος να πληρώσει ένας ιδιώτης ας πούμε πάει στη Τράπεζα και διευθετεί το επιτόκιο καθώς και τις δόσεις. Παίρνει ένα νέο δάνειο στη χειρότερη περίπτωση και ορίζεται μια νέα περίοδος χάριτος - έστω τοκοφόρος.

Εμείς σήμερα δεν τυγχάνουμε τέτοιων διευκολύνσεων - το μόνο ότι "κουρεύεται" το χρέος χωρίς να είναι συμφερτικό το επιτόκιο του νέου δανείου ούτε και μας δίνεται περίοδος χάριτος. Μια περίοδος που θα μπορούσε να ανακάμψει η Οικονομία, να διορθωθούν τα δημοσιονομικά, να εισπραχτούν οι ανείσπραχτες οφειλές, να γίνουν νέες επενδύσεις από ντόπιους και ξένους επενδυτές και άλλα συναφή μέτρα προς ανάρρωση της νοσούσας Οικονομίας.

Αντ' αυτού ακολουθείται η πεπατημένη συνταγή της εξουθένωσης των μαζών με συρρίκνωση όλο και περισσότερο του ΑΕΠ για να εξοικονομηθούν εκ των έσω δαπάνες - από τον ήδη πάσχοντα πληθυσμό. Σ' αυτή τη περίπτωση η κυβέρνηση θα 'πρεπε να οπισθοχωρήσει και να δηλώσει αδυναμία πληρωμής των τόκων των δανείων των προηγούμενων ετών. Όλη η βοήθεια που λαμβάνει η χώρα πηγαίνει στην αποπληρωμή των τόκων των χρεών! Ουδέν κέρδος από τις πολιτικές που μας προτείνουν οι ξένοι.

Γι' αυτό θα 'πρεπε να τους πούμε πως δε θέλουμε άλλο τα χρήματα αυτά με τους όρους που μας δίνονται. Αν αλλάξουν οι όροι, θ' αλλάξει και η σημερινή Ευρώπη που έχει υποδουλωθεί στα αρπαχτικά των Αγορών - Ευρώπης και Αμερικής που δουλειά τους είναι οι business ενώ δική μας δουλειά είναι να σωθούμε από την επαπειλούμενη κατάρρευση.

 Εικόνα σχετικά: falcons pics on Sodahead

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ψηλά Τακούνια

Κέικ Μαρμπρέ

Σαλάτα Caprese