Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Aρπαχτικά Γεράκια

Δεν αρνείται κανείς πως αυτά τα λεφτά (των Δανείων) τα πήραμε. Καλώς τα πήραμε κακώς επενδύθηκαν όσα περίσσευαν απ' τη πληρωμή των Τόκων. Σίγουρα δεν πήγαν για την Ανάπτυξη, σίγουρα κατασπαταλήθηκαν βλ. αγορά υποβρυχίων, σίγουρα κάποιοι επωφελήθηκαν υπέρ του δέοντος από αυτά. Αυτά όμως ανήκουν στο παρελθόν.

Σήμερα η χώρα βρίσκεται εκτός Αγορών, με το Χρέος όλο και να μεγαλώνει, κυριολεχτικά στα νύχια των διεθνών αρπαχτικών που περιμένουν τέτοιες περιπτώσεις για να τζιράρουν οι λογαριασμοί των πελατών τους. Όταν όμως αδυνατεί κάποιος να πληρώσει ένας ιδιώτης ας πούμε πάει στη Τράπεζα και διευθετεί το επιτόκιο καθώς και τις δόσεις. Παίρνει ένα νέο δάνειο στη χειρότερη περίπτωση και ορίζεται μια νέα περίοδος χάριτος - έστω τοκοφόρος.

Εμείς σήμερα δεν τυγχάνουμε τέτοιων διευκολύνσεων - το μόνο ότι "κουρεύεται" το χρέος χωρίς να είναι συμφερτικό το επιτόκιο του νέου δανείου ούτε και μας δίνεται περίοδος χάριτος. Μια περίοδος που θα μπορούσε να ανακάμψει η Οικονομία, να διορθωθούν τα δημοσιονομικά, να εισπραχτούν οι ανείσπραχτες οφειλές, να γίνουν νέες επενδύσεις από ντόπιους και ξένους επενδυτές και άλλα συναφή μέτρα προς ανάρρωση της νοσούσας Οικονομίας.

Αντ' αυτού ακολουθείται η πεπατημένη συνταγή της εξουθένωσης των μαζών με συρρίκνωση όλο και περισσότερο του ΑΕΠ για να εξοικονομηθούν εκ των έσω δαπάνες - από τον ήδη πάσχοντα πληθυσμό. Σ' αυτή τη περίπτωση η κυβέρνηση θα 'πρεπε να οπισθοχωρήσει και να δηλώσει αδυναμία πληρωμής των τόκων των δανείων των προηγούμενων ετών. Όλη η βοήθεια που λαμβάνει η χώρα πηγαίνει στην αποπληρωμή των τόκων των χρεών! Ουδέν κέρδος από τις πολιτικές που μας προτείνουν οι ξένοι.

Γι' αυτό θα 'πρεπε να τους πούμε πως δε θέλουμε άλλο τα χρήματα αυτά με τους όρους που μας δίνονται. Αν αλλάξουν οι όροι, θ' αλλάξει και η σημερινή Ευρώπη που έχει υποδουλωθεί στα αρπαχτικά των Αγορών - Ευρώπης και Αμερικής που δουλειά τους είναι οι business ενώ δική μας δουλειά είναι να σωθούμε από την επαπειλούμενη κατάρρευση.

 Εικόνα σχετικά: falcons pics on Sodahead

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικά Κράκερς

Για 12 μεγάλα crackers
ΥΛΙΚΑ:

11/2 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
11/2 κούπα αλεύρι ολικής αλέσεως (ή απλά ΓΟΧ)
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι ψιλό (ή λιγότερο αν προορίζεται για άτομο που δεν κάνει να φάει αλάτι
1 κούπα νερό
1/3 κούπας εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Αναμειγνύουμε το σιμιγδάλι, το αλεύρι και τα αφήνουμε στην άκρη.
Ζεσταίνουμε το νερό με το λάδι και το αλάτι στους 37 C.
Ρίχνουμε το αλεύρι και το σιμιγδάλι και ζυμώνουμε ώστε να γίνει μια ωραία ζύμη σαν του ψωμιού
Χωρίζουμε από τη ζύμη 12 μπαλάκια και τα σκεπάζουμε με σελοφάν, ή πετσέτα, αφήνοντάς τα στην άκρη να ξεκουραστούν.
Πιέζουμε τα μπαλάκια με την παλάμη μας , ώστε να απλώσουν και να γίνουν στρογγυλά. Μπορούμε να δώσουμε ό,τι σχήμα θέλουμε.
Τρυπάμε με ένα πιρούνι σε αρκετά σημεία ώστε να ψηθεί καλύτερα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 230 C φούρνο, εώς ότου ροδίσουν.

Πηγή Συνταγής και αρχικής εικόνας

Κουλούρια από Καρότο

cookies with carrot
Το καρότο είναι από τα προτιμώμενα μου λαχανικά. Σε σαλάτες, σε κέικ, σε κουλουράκια, σε γιαούρτι, σκέτο, σούπα, ντιπ, χυμός, κλπ. Η ωφέλεια του γνωστή αλλά και η γεύση του δροσερή και χυμώδης. Αν είναι καλής ποιότητος είναι τρυφερό και τρίβεται εύκολα στο τρίφτη του κρεμμυδιού χωρίς προσπάθεια. Στο λάχανο με λεμόνι και λάδι ή λευκό μπαλσάμικο προσφέρει έναν ωραίο γευστικό συνδυασμό. Μεγαλώσαμε μέσα σε μυρωδιές, μπαχαρικά, αρώματα, γεύσεις, αγνά υλικά. Οι συνταγές, τα μυστικά και τέχνη της οικογένειας μεταδόθηκαν από γενιά σε γενιά. Συνεχίζουμε την παράδοση και φτιάχνουμε τα κουλουράκια μας με επιλεγμένα υλικά και δεν προσθέτουμε συντηρητικά, τεχνητά αρώματα και χρώματα. Τα κουλουράκια μας κρατάνε την παράδοση και την αληθινή γεύση. Είναι μια ιδανική λύση για όλη τη μέρα ή για να συνοδεύσετε ένα ζεστό ή κρύο ρόφημα.
Συστατικά: Αλεύρι σίτου, καρότο 17%, εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο 11%, κρασί, φυτικές ίνες βρώμης, μπέικιν πάουντερ (οξινοπυροφωσφορικό νάτριο, διττανθρ…

Κέικ Σοκολάτας με κρέμα και γλυκό Κεράσι

Υλικά για το Κέικ
1 1/2 αλεύρι (κόκκινη συσκευασία - που φουσκώνει μόνο του) 1 1/4 φλ. ζάχαρη 2 βανίλιες 2 αυγά 1/2  φλ. κακάο 1/4 μ.κουτ. κοφτό σόδα σκόνη 1 φλ. φρέσκο γάλα 1 κουτ. σούπας ξύδι (όχι μπαλσάμικο) 2/3 φλ. ελαιόλαδο ή καλαμποκέλαιο άχνη ζάχαρηΥλικά για την Κρέμα
3 1/4 κούπας γάλα 5 κουτ. σούπας ζάχαρη 6 κουτ. σούπας άνθος αραβοσίτου βανίλια ή κορν φλαουρ + 1 βανίλια 2 κουτ. σούπας βούτυρο ή μια δόση κρέμα ζαχαροπλαστικής 10 κουτ. σούπας γλυκό κεράσι (μαύρο) ή μαρμελάδα κεράσι ή γλυκό του κουταλιού βύσσινο100 γρ. κουβερτούρα σε κομμάτια (προαιρετικά)Οδηγίες για το κέικ
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Στο φλιτζάνι με το γάλα προσθέτουμε μια κουτ. σούπας ξύδι, ανακατεύουμε γρήγορα και τα ρίχνουμε στο μείγμα των αυγών. Προσθέτουμε τις βανίλιες, το αλάτι και τη σόδα. Τέλος προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά (αλεύρι, κακάο, λάδι) και χτυπάμε στο μίξερ για να ομογενοποιηθούν.
Οδηγίες για την κρέμα
Κρατάμε απ' το γάλα μισή κούπα και διαλύουμε το άνθος αραβοσίτου κ…