Μους Γιαουρτιού με Φράουλες

Βρισκόμαστε στην εποχή της φράουλας. Αφθονούν στους πάγκους στο τμήμα μαναβικής των σούπερ-μάρκετ. Κόκκινες, με τα πιτσιλωτό δέρμα τους και το πράσινο στεφάνι με φυλλαράκια στην κορυφή, μαρτυρούν την έλευση της άνοιξης έτοιμη να υποδεχθεί το καλοκαίρι!

Οι φράουλες από μόνες τους είναι κάπως ξινές. Χρειάζονται ζάχαρη ή σαντιγί για αναδειχθεί η λεπτή τους γεύση και η εντυπωσιακή εμφάνιση. Η συνταγή με το γιαούρτι είναι ό,τι πρέπει για έναν συνδυασμό που δεν θα απογοητεύσει.κανέναν (μία) gourmé.

Σ\ ένα μπολ αφήνουμε για ώρα τις φράουλες να κατακαθίσει το χώμα. Ξεπλένουμε πολύ καλά και στραγγίζουμε. Τις καθαρίζουμε από τα κοτσάνια και τις μύτες. Τις κόβουμε στα δυο καθέτως - τις πιο μικρές τις αφήνουμε ολόκληρες.

  • (ΣΤΑΔΙΟ 1 - Η ΙΤΑΛΙΚΗ ΜΑΡΕΓΚΑ)

Σε μέτρια κατσαρόλα αφήνουμε να πάρει βράση (στους 124 0) το νερό με τη ζάχαρη (75 γρ. νερό, 250 γρ. ζάχαρη). Κατεβάζουμε απ' τη φωτιά (πριν γίνει κίτρινο) και αναμειγνύουμε - λίγο λίγο, εξακολουθώντας το χτύπημα, με τη μαρέγκα που έχουμε ήδη φτιάξει πρωτύτερα - χρησιμοποιώντας 2-3 (150 γρ.) ασπράδια  με 50 γρ. ζάχαρη, καλά χτυπημένα με το σύρμα στο μίξερ. Βασικό είναι να μη ρίξουμε απ' ευθείας το ζεστό νερό στη μαρέγκα αλλά να προσθέσουμε αρχικά λίγη μαρέγκα στο σιρόπι.
Αυτό το διπλό ενιαίο πλέον μείγμα, το αναμειγνύουμε με το γιαούρτι (2 %) αναδεύοντας με τη σπάτουλα - να ενωθεί εντελώς με τη μαρέγκα.

  • (ΣΤΑΔΙΟ 2 - ΤΟ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΑ)

Σε αντικολητικό τηγάνι τοποθετούμε τη ζάχαρη με ελάχιστο νερό. Μόλις αρχίσει να ξανθαίνει βάζουμε τις φράουλες ανακατεύοντας τες στη ζάχαρη ώσπου αυτή να πάρει ένα χρώμα ροζ. Αφαιρούμε τις φράουλες προσεχτικά με τρυπητή κουτάλα, τοποθετώντας σ' ένα πιάτο.

Bon Appétit!

Σ' ένα μπολ - μεγάλο ή και ατομικά, τοποθετούμε το γιαούρτι με τη μαρέγκα, τις φράουλες και περιχύνουμε με το σιρόπι τους. Γαρνίρουμε και με μερικά βύσσινα γλυκό. Και ιδού ένα ωραίο επιδόρπιο στη διάθεση μας!

  • Βλέπε την αρχική συνταγή δια χειρός Παρλιάρου!
  • φώτο 2 αρχική πηγή / παραλλαγή Πάβλοβα (ψημένη μαρέγκα)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις