Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μους Γιαουρτιού με Φράουλες

Βρισκόμαστε στην εποχή της φράουλας. Αφθονούν στους πάγκους στο τμήμα μαναβικής των σούπερ-μάρκετ. Κόκκινες, με τα πιτσιλωτό δέρμα τους και το πράσινο στεφάνι με φυλλαράκια στην κορυφή, μαρτυρούν την έλευση της άνοιξης έτοιμη να υποδεχθεί το καλοκαίρι!

Οι φράουλες από μόνες τους είναι κάπως ξινές. Χρειάζονται ζάχαρη ή σαντιγί για αναδειχθεί η λεπτή τους γεύση και η εντυπωσιακή εμφάνιση. Η συνταγή με το γιαούρτι είναι ό,τι πρέπει για έναν συνδυασμό που δεν θα απογοητεύσει.κανέναν (μία) gourmé.

Σ\ ένα μπολ αφήνουμε για ώρα τις φράουλες να κατακαθίσει το χώμα. Ξεπλένουμε πολύ καλά και στραγγίζουμε. Τις καθαρίζουμε από τα κοτσάνια και τις μύτες. Τις κόβουμε στα δυο καθέτως - τις πιο μικρές τις αφήνουμε ολόκληρες.
  • (ΣΤΑΔΙΟ 1 - Η ΙΤΑΛΙΚΗ ΜΑΡΕΓΚΑ)
Σε μέτρια κατσαρόλα αφήνουμε να πάρει βράση (στους 124 0) το νερό με τη ζάχαρη (75 γρ. νερό, 250 γρ. ζάχαρη). Κατεβάζουμε απ' τη φωτιά (πριν γίνει κίτρινο) και αναμειγνύουμε - λίγο λίγο, εξακολουθώντας το χτύπημα, με τη μαρέγκα που έχουμε ήδη φτιάξει πρωτύτερα - χρησιμοποιώντας 2-3 (150 γρ.) ασπράδια  με 50 γρ. ζάχαρη, καλά χτυπημένα με το σύρμα στο μίξερ. Βασικό είναι να μη ρίξουμε απ' ευθείας το ζεστό νερό στη μαρέγκα αλλά να προσθέσουμε αρχικά λίγη μαρέγκα στο σιρόπι.
Αυτό το διπλό ενιαίο πλέον μείγμα, το αναμειγνύουμε με το γιαούρτι (2 %) αναδεύοντας με τη σπάτουλα - να ενωθεί εντελώς με τη μαρέγκα.
  • (ΣΤΑΔΙΟ 2 - ΤΟ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΑ)
Σε αντικολητικό τηγάνι τοποθετούμε τη ζάχαρη με ελάχιστο νερό. Μόλις αρχίσει να ξανθαίνει βάζουμε τις φράουλες ανακατεύοντας τες στη ζάχαρη ώσπου αυτή να πάρει ένα χρώμα ροζ. Αφαιρούμε τις φράουλες προσεχτικά με τρυπητή κουτάλα, τοποθετώντας σ' ένα πιάτο.
Bon Appétit!

Σ' ένα μπολ - μεγάλο ή και ατομικά, τοποθετούμε το γιαούρτι με τη μαρέγκα, τις φράουλες και περιχύνουμε με το σιρόπι τους. Γαρνίρουμε και με μερικά βύσσινα γλυκό. Και ιδού ένα ωραίο επιδόρπιο στη διάθεση μας!
  • Βλέπε την αρχική συνταγή δια χειρός Παρλιάρου!
  • φώτο 2 αρχική πηγή / παραλλαγή Πάβλοβα (ψημένη μαρέγκα)

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικά Κράκερς

Για 12 μεγάλα crackers
ΥΛΙΚΑ:

11/2 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
11/2 κούπα αλεύρι ολικής αλέσεως (ή απλά ΓΟΧ)
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι ψιλό (ή λιγότερο αν προορίζεται για άτομο που δεν κάνει να φάει αλάτι
1 κούπα νερό
1/3 κούπας εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Αναμειγνύουμε το σιμιγδάλι, το αλεύρι και τα αφήνουμε στην άκρη.
Ζεσταίνουμε το νερό με το λάδι και το αλάτι στους 37 C.
Ρίχνουμε το αλεύρι και το σιμιγδάλι και ζυμώνουμε ώστε να γίνει μια ωραία ζύμη σαν του ψωμιού
Χωρίζουμε από τη ζύμη 12 μπαλάκια και τα σκεπάζουμε με σελοφάν, ή πετσέτα, αφήνοντάς τα στην άκρη να ξεκουραστούν.
Πιέζουμε τα μπαλάκια με την παλάμη μας , ώστε να απλώσουν και να γίνουν στρογγυλά. Μπορούμε να δώσουμε ό,τι σχήμα θέλουμε.
Τρυπάμε με ένα πιρούνι σε αρκετά σημεία ώστε να ψηθεί καλύτερα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 230 C φούρνο, εώς ότου ροδίσουν.

Πηγή Συνταγής και αρχικής εικόνας

Κουλούρια από Καρότο

cookies with carrot
Το καρότο είναι από τα προτιμώμενα μου λαχανικά. Σε σαλάτες, σε κέικ, σε κουλουράκια, σε γιαούρτι, σκέτο, σούπα, ντιπ, χυμός, κλπ. Η ωφέλεια του γνωστή αλλά και η γεύση του δροσερή και χυμώδης. Αν είναι καλής ποιότητος είναι τρυφερό και τρίβεται εύκολα στο τρίφτη του κρεμμυδιού χωρίς προσπάθεια. Στο λάχανο με λεμόνι και λάδι ή λευκό μπαλσάμικο προσφέρει έναν ωραίο γευστικό συνδυασμό. Μεγαλώσαμε μέσα σε μυρωδιές, μπαχαρικά, αρώματα, γεύσεις, αγνά υλικά. Οι συνταγές, τα μυστικά και τέχνη της οικογένειας μεταδόθηκαν από γενιά σε γενιά. Συνεχίζουμε την παράδοση και φτιάχνουμε τα κουλουράκια μας με επιλεγμένα υλικά και δεν προσθέτουμε συντηρητικά, τεχνητά αρώματα και χρώματα. Τα κουλουράκια μας κρατάνε την παράδοση και την αληθινή γεύση. Είναι μια ιδανική λύση για όλη τη μέρα ή για να συνοδεύσετε ένα ζεστό ή κρύο ρόφημα.
Συστατικά: Αλεύρι σίτου, καρότο 17%, εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο 11%, κρασί, φυτικές ίνες βρώμης, μπέικιν πάουντερ (οξινοπυροφωσφορικό νάτριο, διττανθρ…

Κέικ Σοκολάτας με κρέμα και γλυκό Κεράσι

Υλικά για το Κέικ
1 1/2 αλεύρι (κόκκινη συσκευασία - που φουσκώνει μόνο του) 1 1/4 φλ. ζάχαρη 2 βανίλιες 2 αυγά 1/2  φλ. κακάο 1/4 μ.κουτ. κοφτό σόδα σκόνη 1 φλ. φρέσκο γάλα 1 κουτ. σούπας ξύδι (όχι μπαλσάμικο) 2/3 φλ. ελαιόλαδο ή καλαμποκέλαιο άχνη ζάχαρηΥλικά για την Κρέμα
3 1/4 κούπας γάλα 5 κουτ. σούπας ζάχαρη 6 κουτ. σούπας άνθος αραβοσίτου βανίλια ή κορν φλαουρ + 1 βανίλια 2 κουτ. σούπας βούτυρο ή μια δόση κρέμα ζαχαροπλαστικής 10 κουτ. σούπας γλυκό κεράσι (μαύρο) ή μαρμελάδα κεράσι ή γλυκό του κουταλιού βύσσινο100 γρ. κουβερτούρα σε κομμάτια (προαιρετικά)Οδηγίες για το κέικ
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Στο φλιτζάνι με το γάλα προσθέτουμε μια κουτ. σούπας ξύδι, ανακατεύουμε γρήγορα και τα ρίχνουμε στο μείγμα των αυγών. Προσθέτουμε τις βανίλιες, το αλάτι και τη σόδα. Τέλος προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά (αλεύρι, κακάο, λάδι) και χτυπάμε στο μίξερ για να ομογενοποιηθούν.
Οδηγίες για την κρέμα
Κρατάμε απ' το γάλα μισή κούπα και διαλύουμε το άνθος αραβοσίτου κ…