Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κέικ Σοκολάτας με κρέμα και γλυκό Κεράσι

Υλικά για το Κέικ
  1. 1 1/2 αλεύρι (κόκκινη συσκευασία - που φουσκώνει μόνο του) 
  2. 1 1/4 φλ. ζάχαρη 
  3. 2 βανίλιες 
  4. 2 αυγά 
  5. 1/2  φλ. κακάο 
  6. 1/4 μ.κουτ. κοφτό σόδα σκόνη 
  7. 1 φλ. φρέσκο γάλα 
  8. 1 κουτ. σούπας ξύδι (όχι μπαλσάμικο) 
  9. 2/3 φλ. ελαιόλαδο ή καλαμποκέλαιο 
  10. άχνη ζάχαρη
Υλικά για την Κρέμα
  1. 3 1/4 κούπας γάλα 
  2. 5 κουτ. σούπας ζάχαρη 
  3. 6 κουτ. σούπας άνθος αραβοσίτου 
  4. βανίλια ή κορν φλαουρ + 1 βανίλια 
  5. 2 κουτ. σούπας βούτυρο ή μια δόση κρέμα ζαχαροπλαστικής 
  6. 10 κουτ. σούπας γλυκό κεράσι (μαύρο) ή μαρμελάδα κεράσι ή γλυκό του κουταλιού βύσσινο
  7. 100 γρ. κουβερτούρα σε κομμάτια (προαιρετικά)
Οδηγίες για το κέικ
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Στο φλιτζάνι με το γάλα προσθέτουμε μια κουτ. σούπας ξύδι, ανακατεύουμε γρήγορα και τα ρίχνουμε στο μείγμα των αυγών. Προσθέτουμε τις βανίλιες, το αλάτι και τη σόδα. Τέλος προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά (αλεύρι, κακάο, λάδι) και χτυπάμε στο μίξερ για να ομογενοποιηθούν.
Οδηγίες για την κρέμα
Κρατάμε απ' το γάλα μισή κούπα και διαλύουμε το άνθος αραβοσίτου και τη ζάχαρη και βάζουμε το υπόλοιπο να βράσει. Μόλις βράσει προσθέτουμε το διαλυμένο άνθος αραβοσίτου και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Προσθέτουμε το βούτυρο ανακατεύουμε και σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη να μην κάνει πέτσα και αφήνουμε να κρυώσει.
Προετοιμασία
Βάζουμε το γλυκό μέσα σε φόρμα κέικ βουτυρωμένη και αλευρωμένη χωρίς τρύπα στη μέση 25 εκ. Προσθέτουμε κουταλιές απ' το γλυκό ή τη μαρμελάδα εδώ και 'κει πάνω στο μείγμα. Κάνουμε το ίδιο και για την κρέμα (μπορεί να περισσέψει λίγη κρέμα να μη την πάρει όλη). Σκορπάμε τα κομμάτια της κουβερτούρας εδώ και 'κει.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο στη μεσαία θέση του φούρνου για 40 με 50 λεπτά (ανάλογα με το φούρνο). Όταν ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει το ξεφορμάρουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. Όταν το βγάλουμε από το φούρνο το αφήνουμε για 10 λεπτά και μετά αναποδογυρίζουμε τη φόρμα σε πιατέλα.
Bon Appétit!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικά Κράκερς

Για 12 μεγάλα crackers
ΥΛΙΚΑ:

11/2 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
11/2 κούπα αλεύρι ολικής αλέσεως (ή απλά ΓΟΧ)
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι ψιλό (ή λιγότερο αν προορίζεται για άτομο που δεν κάνει να φάει αλάτι
1 κούπα νερό
1/3 κούπας εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Αναμειγνύουμε το σιμιγδάλι, το αλεύρι και τα αφήνουμε στην άκρη.
Ζεσταίνουμε το νερό με το λάδι και το αλάτι στους 37 C.
Ρίχνουμε το αλεύρι και το σιμιγδάλι και ζυμώνουμε ώστε να γίνει μια ωραία ζύμη σαν του ψωμιού
Χωρίζουμε από τη ζύμη 12 μπαλάκια και τα σκεπάζουμε με σελοφάν, ή πετσέτα, αφήνοντάς τα στην άκρη να ξεκουραστούν.
Πιέζουμε τα μπαλάκια με την παλάμη μας , ώστε να απλώσουν και να γίνουν στρογγυλά. Μπορούμε να δώσουμε ό,τι σχήμα θέλουμε.
Τρυπάμε με ένα πιρούνι σε αρκετά σημεία ώστε να ψηθεί καλύτερα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 230 C φούρνο, εώς ότου ροδίσουν.

Πηγή Συνταγής και αρχικής εικόνας

Κουλούρια από Καρότο

cookies with carrot
Το καρότο είναι από τα προτιμώμενα μου λαχανικά. Σε σαλάτες, σε κέικ, σε κουλουράκια, σε γιαούρτι, σκέτο, σούπα, ντιπ, χυμός, κλπ. Η ωφέλεια του γνωστή αλλά και η γεύση του δροσερή και χυμώδης. Αν είναι καλής ποιότητος είναι τρυφερό και τρίβεται εύκολα στο τρίφτη του κρεμμυδιού χωρίς προσπάθεια. Στο λάχανο με λεμόνι και λάδι ή λευκό μπαλσάμικο προσφέρει έναν ωραίο γευστικό συνδυασμό. Μεγαλώσαμε μέσα σε μυρωδιές, μπαχαρικά, αρώματα, γεύσεις, αγνά υλικά. Οι συνταγές, τα μυστικά και τέχνη της οικογένειας μεταδόθηκαν από γενιά σε γενιά. Συνεχίζουμε την παράδοση και φτιάχνουμε τα κουλουράκια μας με επιλεγμένα υλικά και δεν προσθέτουμε συντηρητικά, τεχνητά αρώματα και χρώματα. Τα κουλουράκια μας κρατάνε την παράδοση και την αληθινή γεύση. Είναι μια ιδανική λύση για όλη τη μέρα ή για να συνοδεύσετε ένα ζεστό ή κρύο ρόφημα.
Συστατικά: Αλεύρι σίτου, καρότο 17%, εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο 11%, κρασί, φυτικές ίνες βρώμης, μπέικιν πάουντερ (οξινοπυροφωσφορικό νάτριο, διττανθρ…