Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

H Ιστορία της Αντέλ

La Vie d' Adèle

Adele
Adèle
La Vie d' Adele - Abdellatif Kechich, Palme d' Or Cannes, 2013
Η 5η ταινία του εκ Τυνησίας αλλά πολιτογραφημένου Γάλλου, πολύ ταλαντούχου Abdellatif Kechich - θυμήσου το "Μπλε είναι το πιο ζεστό χρώμα", κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα στο 66ο Φεστιβάλ Καννών. Η ταινία αυτή του Τυνήσιου εμιγκρέ Abdellatif Kechiche ένα ρομαντικό δράμα με σημειολογία στη gay κοινότητα!

Πρόκειται για την σκληρή ιστορία της 15χρονης Αντέλ (Adèle Exarchopoulos) που ώσπου να γνωρίσει την μεγαλύτερη της (με τα μπλε βαμμένα μαλλιά) Έμμα (Léa Seydoux) είχε τη καθιερωμένη άποψη για τον έρωτα. Όμως με τη γνωριμία και τη σχέση που αναπτύσσεται μεταξύ των δύο νεαρών γυναικών εξελίσσεται μια άλλη σχέση που δεν είναι απλά και μόνο φιλία... αλλά ένας παθιασμένος έρωτας μεταξύ δύο ανθρώπων από διαφορετικές τάξεις και υπόβαθρα.

I zoi tis Adele (2013) on IMDb
Εδώ τα προβλήματα της μετανάστευσης, των κοινωνικών ανισοτήτων - θέματα με τα οποία ο σκηνοθέτης έχει ήδη ασχοληθεί στις ταινίες του, μπαίνουν σε ένα άλλο κάδρο: Αυτό της ιδιωτικής ζωής στον αστικό σύγχρονο περίγυρο μέσω της εξιστόρησης μιας άκρως προσωπικής ιδιαίτερης σχέσης με μια κινηματογραφική αφήγηση άκρως νατουραλιστική και ουμανιστική συνάμα.
Για πρώτη φορά το σενάριο του ίδιου του σκηνοθέτη, βασίζεται σε μια κωμική ιστορία μεταξύ δύο γυναικών σενάριο που έγραψε η Julie Maroh (2010) "Βleu, est une couleure chaude", αλλά σε μια πολύ ελεύθερη προσαρμογή του.

Η επιδίωξη της ηρωίδας να γίνει δασκάλα, η θέληση της να αγωνιστεί και να παλέψει στη ζωή δεν μετριάζεται από την ιδιάζουσα σχέση της. Η ζωή στο κεφάλαιο Αντέλ 1 & 2 αρχίζει σκληρά, όμως ο σκηνοθέτης λέει: "Η ταινία τελειώνει στο κεφάλαιο 2. Θα ήθελα η ίδια η Αντέλ να μου διηγηθεί τη συνέχεια..."
Προηγούμενες ταινίες του Γαλλο- Τυνήσιου Abdellatif Kechich: La faute a Voltaire (2000), L' Esquive (2004), La Graine et le Mulet (2007), Vénus Noire (2010)

Διάρκεια ταινίας 177 λεπτά / Χρυσός Φοίνικας 2013
Αρχική Προέλευση εικόνας
Σχετικό video από τη βραδιά της απονομής των Βραβείων.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικά Κράκερς

Για 12 μεγάλα crackers
ΥΛΙΚΑ:

11/2 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
11/2 κούπα αλεύρι ολικής αλέσεως (ή απλά ΓΟΧ)
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι ψιλό (ή λιγότερο αν προορίζεται για άτομο που δεν κάνει να φάει αλάτι
1 κούπα νερό
1/3 κούπας εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Αναμειγνύουμε το σιμιγδάλι, το αλεύρι και τα αφήνουμε στην άκρη.
Ζεσταίνουμε το νερό με το λάδι και το αλάτι στους 37 C.
Ρίχνουμε το αλεύρι και το σιμιγδάλι και ζυμώνουμε ώστε να γίνει μια ωραία ζύμη σαν του ψωμιού
Χωρίζουμε από τη ζύμη 12 μπαλάκια και τα σκεπάζουμε με σελοφάν, ή πετσέτα, αφήνοντάς τα στην άκρη να ξεκουραστούν.
Πιέζουμε τα μπαλάκια με την παλάμη μας , ώστε να απλώσουν και να γίνουν στρογγυλά. Μπορούμε να δώσουμε ό,τι σχήμα θέλουμε.
Τρυπάμε με ένα πιρούνι σε αρκετά σημεία ώστε να ψηθεί καλύτερα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 230 C φούρνο, εώς ότου ροδίσουν.

Πηγή Συνταγής και αρχικής εικόνας

Κουλούρια από Καρότο

cookies with carrot
Το καρότο είναι από τα προτιμώμενα μου λαχανικά. Σε σαλάτες, σε κέικ, σε κουλουράκια, σε γιαούρτι, σκέτο, σούπα, ντιπ, χυμός, κλπ. Η ωφέλεια του γνωστή αλλά και η γεύση του δροσερή και χυμώδης. Αν είναι καλής ποιότητος είναι τρυφερό και τρίβεται εύκολα στο τρίφτη του κρεμμυδιού χωρίς προσπάθεια. Στο λάχανο με λεμόνι και λάδι ή λευκό μπαλσάμικο προσφέρει έναν ωραίο γευστικό συνδυασμό. Μεγαλώσαμε μέσα σε μυρωδιές, μπαχαρικά, αρώματα, γεύσεις, αγνά υλικά. Οι συνταγές, τα μυστικά και τέχνη της οικογένειας μεταδόθηκαν από γενιά σε γενιά. Συνεχίζουμε την παράδοση και φτιάχνουμε τα κουλουράκια μας με επιλεγμένα υλικά και δεν προσθέτουμε συντηρητικά, τεχνητά αρώματα και χρώματα. Τα κουλουράκια μας κρατάνε την παράδοση και την αληθινή γεύση. Είναι μια ιδανική λύση για όλη τη μέρα ή για να συνοδεύσετε ένα ζεστό ή κρύο ρόφημα.
Συστατικά: Αλεύρι σίτου, καρότο 17%, εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο 11%, κρασί, φυτικές ίνες βρώμης, μπέικιν πάουντερ (οξινοπυροφωσφορικό νάτριο, διττανθρ…

Κέικ Σοκολάτας με κρέμα και γλυκό Κεράσι

Υλικά για το Κέικ
1 1/2 αλεύρι (κόκκινη συσκευασία - που φουσκώνει μόνο του) 1 1/4 φλ. ζάχαρη 2 βανίλιες 2 αυγά 1/2  φλ. κακάο 1/4 μ.κουτ. κοφτό σόδα σκόνη 1 φλ. φρέσκο γάλα 1 κουτ. σούπας ξύδι (όχι μπαλσάμικο) 2/3 φλ. ελαιόλαδο ή καλαμποκέλαιο άχνη ζάχαρηΥλικά για την Κρέμα
3 1/4 κούπας γάλα 5 κουτ. σούπας ζάχαρη 6 κουτ. σούπας άνθος αραβοσίτου βανίλια ή κορν φλαουρ + 1 βανίλια 2 κουτ. σούπας βούτυρο ή μια δόση κρέμα ζαχαροπλαστικής 10 κουτ. σούπας γλυκό κεράσι (μαύρο) ή μαρμελάδα κεράσι ή γλυκό του κουταλιού βύσσινο100 γρ. κουβερτούρα σε κομμάτια (προαιρετικά)Οδηγίες για το κέικ
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Στο φλιτζάνι με το γάλα προσθέτουμε μια κουτ. σούπας ξύδι, ανακατεύουμε γρήγορα και τα ρίχνουμε στο μείγμα των αυγών. Προσθέτουμε τις βανίλιες, το αλάτι και τη σόδα. Τέλος προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά (αλεύρι, κακάο, λάδι) και χτυπάμε στο μίξερ για να ομογενοποιηθούν.
Οδηγίες για την κρέμα
Κρατάμε απ' το γάλα μισή κούπα και διαλύουμε το άνθος αραβοσίτου κ…