H Ιστορία της Αντέλ

La Vie d' Adèle

Abdel Kechiche Léa Seydoux Adèle Exarchopoulos Κάνες 2013
Adèle 2013
La Vie d' Adèle - Abdellatif Kechich - Χρυσός Φοίνικας, Κάνες 2013
Emma προς Adèle: Θα έχω πάντα μια απέραντη αγάπη για σένα Για όλη μου τη ζωή

Η 5η ταινία του εκ Τυνησίας αλλά πολιτογραφημένου Γάλλου, πολύ ταλαντούχου Abdellatif Kechiche - θυμήσου το "Μπλε είναι το πιο ζεστό χρώμα", κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα στο 66ο Φεστιβάλ Κανών. Η ταινία αυτή του Τυνήσιου εμιγκρέ Abdellatif Kechiche ένα ρομαντικό δράμα με σημειολογία στη gay κοινότητα!

Πρόκειται για την σκληρή ιστορία της 15χρονης Αντέλ (Adèle Exarchopoulos) που ώσπου να γνωρίσει την μεγαλύτερη της (με τα μπλε βαμμένα μαλλιά) Έμμα (Léa Seydoux) είχε τη καθιερωμένη άποψη για τον έρωτα. Όμως με τη γνωριμία και τη σχέση που αναπτύσσεται μεταξύ των δύο νεαρών γυναικών εξελίσσεται μια άλλη σχέση που δεν είναι απλά και μόνο φιλία... αλλά ένας παθιασμένος έρωτας μεταξύ δύο ανθρώπων από διαφορετικές τάξεις και υπόβαθρα.

I zoi tis Adele (2013) on IMDb

Εδώ τα προβλήματα της μετανάστευσης, των κοινωνικών ανισοτήτων - θέματα με τα οποία ο σκηνοθέτης έχει ήδη ασχοληθεί στις ταινίες του, μπαίνουν σε ένα άλλο κάδρο: Αυτό της ιδιωτικής ζωής στον αστικό σύγχρονο περίγυρο μέσω της εξιστόρησης μιας άκρως προσωπικής ιδιαίτερης σχέσης με μια κινηματογραφική αφήγηση άκρως νατουραλιστική και ουμανιστική συνάμα.

Σκηνοθέτης προς τις ηθοποιούς: Αφήστε το σενάριο, παίζετε όσο πιο φυσικά γίνεται! - τους εαυτούς σας...

Για πρώτη φορά το σενάριο του ίδιου του σκηνοθέτη, βασίζεται σε μια κωμική ιστορία μεταξύ δύο γυναικών σενάριο που έγραψε η Julie Maroh (2010) "Βleu, est une couleure chaude", αλλά σε μια πολύ ελεύθερη προσαρμογή του.

Η επιδίωξη της ηρωίδας να γίνει δασκάλα, η θέληση της να αγωνιστεί και να παλέψει στη ζωή δεν μετριάζεται από την ιδιάζουσα σχέση της. Η ζωή στο κεφάλαιο Αντέλ 1 & 2 αρχίζει σκληρά, όμως ο σκηνοθέτης λέει: "Η ταινία τελειώνει στο κεφάλαιο 2. Θα ήθελα η ίδια η Αντέλ να μου διηγηθεί τη συνέχεια..."

Προηγούμενες ταινίες του Γαλλο- Τυνήσιου Abdellatif Kechiche: La faute a Voltaire (2000), L' Esquive (2004), La Graine et le Mulet (2007), Vénus Noire (2010)

Διάρκεια ταινίας 177 λεπτά / Κάνες - Χρυσός Φοίνικας 2013
Αρχική Προέλευση εικόνας
Σχετικό video από τη βραδιά της απονομής των Βραβείων.

🐪🎥 Σχετική ταινία του Kechiche "Mektoub" Το Πεπρωμένο εδώ

Δημοφιλείς αναρτήσεις