Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τούρτα με μπισκότα Oreo και κρέμα σοκολάτας

Υλικα
  1. 350 γρ. μπισκότα τύπου Oreo (2X14+4) + λίγα ακόμη για το γαρνίρισμα (συνολ. λιγότερα από 3 συσκευασίες των 14 μπισκότων) 
  2. 1 λ. φρέσκο γάλα πλήρες
  3. 130 γρ. κορν-φλάουερ
  4. 150 γρ. ζάχαρη
  5. 150 γρ. κουβερτούρα (μαύρη) ψιλοκομμένη
  6. + 50-55% κακάο
Οδηγιες
  1. Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε τα μπισκότα με τα χέρια σε χοντρά κομμάτια τα στρώνουμε σε μια στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα διαμέτρου 24 εκ. Τα πιέζουμε ώστε να γίνει μια συμπαγής βάση με ίδιο πάχος.
  2. Διαλύουμε το κορν-φλάουερ. στο 1/3 από το γάλα
  3. Το υπόλοιπο γάλα το βάζουμε σε κατσαρόλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά. Μόλις το μείγμα αρχίσει να βράζει το αποσύρουμε και προσθέτουμε το διαλυμένο σε γάλα κορν-φλάουερ.
  4. Ξανατοποθετούμε στη φωτιά αλλά χαμηλώνουμε την ένταση της εστίας. Ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να πήξει και ν' αρχίσει να κοχλάζει η κρέμα - οπότε την αποσύρουμε εκ νέου από τη φωτιά.
  5. Προσθέτουμε τη ψιλοκομμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει μέσα στην κρέμα. Προσθέτουμε και το κακάο ανακατεύοντας ελαφρά.
  6. Την αδειάζουμε ζεστή όπως είναι μέσα στη φόρμα επάνω στα μπισκότα καλύπτοντας αμέσως με ραπ που να εφάπτεται σε όλο το τοίχωμα για να μη πιάσει κρούστα η κρέμα. Περιμένουμε να χλιαρίνει κάπως. Στη συνέχεια βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει καλά για τουλάχιστον δυο ώρες. Ξεφορμάρουμε και γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα μπισκότα, πασπαλίζοντας με κακάο.
Bon Appétit!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικά Κράκερς

Για 12 μεγάλα crackers
ΥΛΙΚΑ:

11/2 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
11/2 κούπα αλεύρι ολικής αλέσεως (ή απλά ΓΟΧ)
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι ψιλό (ή λιγότερο αν προορίζεται για άτομο που δεν κάνει να φάει αλάτι
1 κούπα νερό
1/3 κούπας εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Αναμειγνύουμε το σιμιγδάλι, το αλεύρι και τα αφήνουμε στην άκρη.
Ζεσταίνουμε το νερό με το λάδι και το αλάτι στους 37 C.
Ρίχνουμε το αλεύρι και το σιμιγδάλι και ζυμώνουμε ώστε να γίνει μια ωραία ζύμη σαν του ψωμιού
Χωρίζουμε από τη ζύμη 12 μπαλάκια και τα σκεπάζουμε με σελοφάν, ή πετσέτα, αφήνοντάς τα στην άκρη να ξεκουραστούν.
Πιέζουμε τα μπαλάκια με την παλάμη μας , ώστε να απλώσουν και να γίνουν στρογγυλά. Μπορούμε να δώσουμε ό,τι σχήμα θέλουμε.
Τρυπάμε με ένα πιρούνι σε αρκετά σημεία ώστε να ψηθεί καλύτερα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 230 C φούρνο, εώς ότου ροδίσουν.

Πηγή Συνταγής και αρχικής εικόνας

Κουλούρια από Καρότο

cookies with carrot
Το καρότο είναι από τα προτιμώμενα μου λαχανικά. Σε σαλάτες, σε κέικ, σε κουλουράκια, σε γιαούρτι, σκέτο, σούπα, ντιπ, χυμός, κλπ. Η ωφέλεια του γνωστή αλλά και η γεύση του δροσερή και χυμώδης. Αν είναι καλής ποιότητος είναι τρυφερό και τρίβεται εύκολα στο τρίφτη του κρεμμυδιού χωρίς προσπάθεια. Στο λάχανο με λεμόνι και λάδι ή λευκό μπαλσάμικο προσφέρει έναν ωραίο γευστικό συνδυασμό. Μεγαλώσαμε μέσα σε μυρωδιές, μπαχαρικά, αρώματα, γεύσεις, αγνά υλικά. Οι συνταγές, τα μυστικά και τέχνη της οικογένειας μεταδόθηκαν από γενιά σε γενιά. Συνεχίζουμε την παράδοση και φτιάχνουμε τα κουλουράκια μας με επιλεγμένα υλικά και δεν προσθέτουμε συντηρητικά, τεχνητά αρώματα και χρώματα. Τα κουλουράκια μας κρατάνε την παράδοση και την αληθινή γεύση. Είναι μια ιδανική λύση για όλη τη μέρα ή για να συνοδεύσετε ένα ζεστό ή κρύο ρόφημα.
Συστατικά: Αλεύρι σίτου, καρότο 17%, εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο 11%, κρασί, φυτικές ίνες βρώμης, μπέικιν πάουντερ (οξινοπυροφωσφορικό νάτριο, διττανθρ…

Κέικ Σοκολάτας με κρέμα και γλυκό Κεράσι

Υλικά για το Κέικ
1 1/2 αλεύρι (κόκκινη συσκευασία - που φουσκώνει μόνο του) 1 1/4 φλ. ζάχαρη 2 βανίλιες 2 αυγά 1/2  φλ. κακάο 1/4 μ.κουτ. κοφτό σόδα σκόνη 1 φλ. φρέσκο γάλα 1 κουτ. σούπας ξύδι (όχι μπαλσάμικο) 2/3 φλ. ελαιόλαδο ή καλαμποκέλαιο άχνη ζάχαρηΥλικά για την Κρέμα
3 1/4 κούπας γάλα 5 κουτ. σούπας ζάχαρη 6 κουτ. σούπας άνθος αραβοσίτου βανίλια ή κορν φλαουρ + 1 βανίλια 2 κουτ. σούπας βούτυρο ή μια δόση κρέμα ζαχαροπλαστικής 10 κουτ. σούπας γλυκό κεράσι (μαύρο) ή μαρμελάδα κεράσι ή γλυκό του κουταλιού βύσσινο100 γρ. κουβερτούρα σε κομμάτια (προαιρετικά)Οδηγίες για το κέικ
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Στο φλιτζάνι με το γάλα προσθέτουμε μια κουτ. σούπας ξύδι, ανακατεύουμε γρήγορα και τα ρίχνουμε στο μείγμα των αυγών. Προσθέτουμε τις βανίλιες, το αλάτι και τη σόδα. Τέλος προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά (αλεύρι, κακάο, λάδι) και χτυπάμε στο μίξερ για να ομογενοποιηθούν.
Οδηγίες για την κρέμα
Κρατάμε απ' το γάλα μισή κούπα και διαλύουμε το άνθος αραβοσίτου κ…