Τούρτα με μπισκότα Oreo και κρέμα σοκολάτας

Υλικα
  1. 350 γρ. μπισκότα τύπου Oreo (2X14+4) + λίγα ακόμη για το γαρνίρισμα (συνολ. λιγότερα από 3 συσκευασίες των 14 μπισκότων) 
  2. 1 λ. φρέσκο γάλα πλήρες
  3. 130 γρ. κορν-φλάουερ
  4. 150 γρ. ζάχαρη
  5. 150 γρ. κουβερτούρα (μαύρη) ψιλοκομμένη
  6. + 50-55% κακάο
Οδηγιες
  1. Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε τα μπισκότα με τα χέρια σε χοντρά κομμάτια τα στρώνουμε σε μια στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα διαμέτρου 24 εκ. Τα πιέζουμε ώστε να γίνει μια συμπαγής βάση με ίδιο πάχος.
  2. Διαλύουμε το κορν-φλάουερ. στο 1/3 από το γάλα
  3. Το υπόλοιπο γάλα το βάζουμε σε κατσαρόλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά. Μόλις το μείγμα αρχίσει να βράζει το αποσύρουμε και προσθέτουμε το διαλυμένο σε γάλα κορν-φλάουερ.
  4. Ξανατοποθετούμε στη φωτιά αλλά χαμηλώνουμε την ένταση της εστίας. Ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να πήξει και ν' αρχίσει να κοχλάζει η κρέμα - οπότε την αποσύρουμε εκ νέου από τη φωτιά.
  5. Προσθέτουμε τη ψιλοκομμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει μέσα στην κρέμα. Προσθέτουμε και το κακάο ανακατεύοντας ελαφρά.
  6. Την αδειάζουμε ζεστή όπως είναι μέσα στη φόρμα επάνω στα μπισκότα καλύπτοντας αμέσως με ραπ που να εφάπτεται σε όλο το τοίχωμα για να μη πιάσει κρούστα η κρέμα. Περιμένουμε να χλιαρίνει κάπως. Στη συνέχεια βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει καλά για τουλάχιστον δυο ώρες. Ξεφορμάρουμε και γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα μπισκότα, πασπαλίζοντας με κακάο.
Bon Appétit!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ψηλά Τακούνια

Κέικ Μαρμπρέ

Σαλάτα Caprese