Ένας ελαφρύς Θεσσαλικός Οίνος

Οινοποιία Τσάνταλη

Ελαφρύς "Θεσσαλικός" Οίνος

Στις απαλές πλαγιές του Ολύμπου και της Όσσας στη Θεσσαλία, εκτείνεται ο αμπελώνας αυτός, με τα χαμηλά κλήματα φορτωμένα ανοιχτόχρωμα τσαμπιά σταφύλια που συλλέγονται στις αρχές (μπατίκι) έως μέσα Σεπτεμβρίου (ροδίτης). Ο μούστος διαυγάζεται στατικά και ζυμώνεται σε χαμηλούς βαθμούς και από 'κει βγαίνει το ωχρο-κίτρινο διαυγές κρασί με τις αχνοπράσινες ανταύγειες, διαποτισμένο με πλούσιο άρωμα εσπεριδοειδών Η ποικιλία απ' όπου προέρχεται αυτό το ελαφρύ κρασί, είναι από κλήματα ποικιλίας ροδίτη και μπατίκι. Θα συνοδεύσει δροσερές σαλάτες, πιάτα τυριών και αλλαντικών, ελαφρά ψητά.

Παρασκευάζεται στο κοντινό οινοποιίο της Ραψάνης Η τιμή του είναι λίαν ικανοποιητική (3,98 / Βερόπουλος /σημερινό My Market) και η ετικέτα του εντυπωσιακή με τις ροζ, φωτεινές αποχρώσεις του ήλιου που λούζει τις πλαγιές των ονομαστών Θεσσαλικών οροσειρών. 

Το κρασί συνοδεύει απαραίτητα το φαγητό στις παρέες. Η επιλογή του είναι σημαντική και γιατί κυριαρχεί στο στρωμένο τραπέζι και στον ουρανίσκο των συνδαιτημόνων. Επηρρεάζει την όλη ατμόσφαιρα μιας συντροφιάς, ταξιδεύει σ' ένα ταξίδι στα μύχια της ψυχής του καθένα. Με ένα ποτήρι δροσερό κρασί οι στενοχώριες παραμερίζονται για να αναδυθεί μέσα απ' τα ευχάριστα αρώματα του η μαγεία των προσωπικών στιγμών μέσα από ομιλίες, εξιστορήσεις, βλέμματα και ρήσεις... Οι αρχαίοι το νέρωναν στα Συμπόσια εξ ού και η ονομασία του κρασί που βγαίνει από το ουσιαστικό "κράμμα". Για άνετη χωρίς πρόβλημα απόλαυση του κρασιού συνιστάται η αραίωση του με πάγο.

Περισσότερα για τον οίνο "Θεσσαλικός" Τσάνταλη στη σελίδα του Οινοποιίου Τσάνταλη

Ραψάνη Αμπελώνες Τσάνταλη

Επίσκεψη στο σουπερμάρκετ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ψηλά Τακούνια

Κέικ Μαρμπρέ

Σαλάτα Caprese