9/22/2014

Pasta & Mac & Cheese

Πένες φουρνιστές με 4 τυριά

Υλικά (για 2 άτομα)
—400 γρ. πένες
—2 κουταλιές βούτυρο ανάλατο
—¼ κούπας τριμμένη φρυγανιά
—½ κούπα τριμμένη παρμεζάνα
—2 κουταλιές αλεύρι
—2 κούπες γάλα
—¾ κούπας τριμμένη γραβιέρα
—¾ κούπας ανθότυρο
—¾ κούπας ψιλοκομμένο τυρί brie
—2 φέτες ψιλοκομμένο μπέικον
—αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Αντί για το βούτυρο, προτιμήστε το λάδι. Αντί για το μπρι βάλτε μοτσαρέλα. Παραλείψτε το μπέικον
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Βάζουμε πολύ νερό με 1 κουταλάκι αλάτι σε κατσαρόλα και μόλις αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε τα μακαρόνια και τα βράζουμε 2 λεπτά λιγότερο από ό,τι αναγράφεται στη συσκευασία. Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα μεταφέρουμε σε μπολ, το οποίο σκεπάζουμε.

Τοποθετούμε το μισό βούτυρο σε τηγάνι και μόλις λιώσει, προσθέτουμε τη φρυγανιά και την παρμεζάνα, ανακατεύουμε καλά και τα βγάζουμε από τη φωτιά. Μεταφέρουμε το μείγμα (1) σε μπολ.

Στο ίδιο τηγάνι, βάζουμε το υπόλοιπο βούτυρο μαζί με το μπέικον και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά και μόλις το αλεύρι ενσωματωθεί στο βούτυρο, προσθέτουμε το γάλα. Μαγειρεύουμε το μείγμα (2) σε χαμηλή θερμοκρασία για 10 λεπτά ανακατεύοντας συχνά. Στο σημείο αυτό, προσθέτουμε τα υπόλοιπα τυριά, αλατοπιπερώνουμε και το βγάζουμε από το μάτι.

Ρίχνουμε τα μακαρόνια σε ταψί ανάλογου μεγέθους και τα περιχύνουμε με το μείγμα (2) του γάλακτος. Απλώνουμε το μείγμα (1) με τη φρυγανιά και την παρμεζάνα στην πάνω μεριά και ψήνουμε στο φούρνο για 30 περίπου λεπτά.
Σερβίρουμε αφού τα μακαρόνια σταθούν για 5 λεπτά. Bon Appétit!
Αρχική πηγή: hommemagazine.gr