Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΔΙΑΚΟΠΕΣ

Κνωσσός - Ανάκτορο Μίνωα - Ηράκλειο
  1. ΚΡΗΤΗ
Ηράκλειο Κρήτης Το φημισμένο παραθαλάσσιο resort της Grecotel - το "Amirandes", αποτελεί την εκλεπτυσμένη επιτομή των πιο εμπνευσμένων στοιχείων της Κρήτης από τα χαρακτηριστικά της επιβλητικής αρχιτεκτονικής της Κνωσού και τη ζεστή κρητική φιλοξενία μέχρι τις μοναδικές γεύσεις και τα πανέμορφα τοπία.

Εδώ το κυρίαρχο στοιχείο είναι το νερό ως εκεί που χάνεται το βλέμμα με τις πάνω από 60 privé πισίνες, τις όμορφες λιμνούλες, την κεντρική ολυμπιακών διαστάσεων πισίνα που συνθέτουν ένα μοναδικό υδάτινο σκηνικό. Επίσκεψη Ιστοσελίδας

Χερσόνησος Κρήτης Ένα υπέροχο κέντρο θαλασσοθεραπείας το "Aldemar Royal Mare Village" που προσφέρει πραγματικά βασιλικές περιποιήσεις και απολαύσεις με ένα επίσης διαιτητικό εστιατόριο το Candia, σε φόντο τους εξωτικούς φοίνικες του κήπου του και το απέραντο γαλάζιο που δικαιολογημένα έχει ανακηρυχθεί από τους αναγνώστες του Conde Nast Traveler, ως ένα από τα πέντε καλύτερα spa resorts στον κόσμο! Επίσκεψη Ιστοσελίδας περισσότερα για Ηράκλειο Κρήτης

Μεσσηνία - Μεθώνη
  1. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καλαμάτα / Μεσσηνιακός Κόλπος Κάτω από τον επιβλητικό Ταύγετο ανατολικά, με σύνορα προς βορρά τα Αρκαδικά όρη, δυτικά το Ιόνιο πέλαγος και νότια τη Μεσόγειο, με μια από τις μεγαλύτερες παραλίες της Χερσονήσου να απλώνεται εκεί στον μυχό του Μεσσηνιακού κόλπου -  απλώνεται η  Καλαμάτα - η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Πελοποννήσου (μετά την Πάτρα και τον Πύργο) με το γραφικό της λιμάνι που απέχει ελάχιστα από το εμπορικό της κέντρο συνδεόμενο με ένα μικροσκοπικό τρενάκι - γνωστή για τα παραδοσιακά της προϊόντα - τις ελιές, το λάδι, τα ξερά σύκα, αλλά και για τον γνωστό χορό - τον "Καλαματιανό", με το μεταξωτό μαντήλι κεντημένο με τη μαύρη ελιά και το μελωμένο σύκο.

Στον περιβάλλοντα χώρο του Μεσσηνιακού κόλπου, βρίσκονται η Μάνη με τα επιβλητικά της κάστρα, η Μεθώνη με τα πολύχρωμα σπίτια της, η Κορώνη με το αρχαίο κάστρο, η Πύλος με το γραφικό της λιμανάκι, ο Μυστράς με τη βυζαντινή ατμόσφαιρα, το σπήλαιο του Δυρού με τους εντυπωσιακούς σταλακτίτες και σταλαγμίτες. Από τις κορφές του Ταΰγετου ο ήλιος θα δύει ειδυλλιακά σκορπώντας απλόχερα στον ουρανό τις πορτοκαλιές, χρυσές και κόκκινες ανταύγειες του.

Εκεί βρίσκεται το 5 αστέρων ξενοδοχείο "Classical e-Filoxenia Hotel", στον Μεσσηνιακό κόλπο - με παραλία 300 μέτρων με κρυστάλλινα νερά και πολυτελείς ανέσεις - με το Olive Spa, και τις τοπικές σπεσιαλιτέ του Olive Restaurant. επίσκεψη Ιστοσελίδας
περισσότερα για Μεσσηνία

Ημεροβίγλι - Θέα στην Καλντέρα
  1. ΑΙΓΑΙΟ
Σαντορίνη/ Ημεροβίγλι Στην αυτοκρατορία των αισθήσεων Με τη μαγευτική θέα στη θάλασσα και στο ηφαίστειο, βυθίζεται το μάτι στην πανδαισία των χρωμάτων του ηλιοβασιλέματος στη Καλντέρα προς το τέλος της μέρας, ενώ κατά το ξεκίνημα της, στη λάμψη του ήλιου που προβάλει πίσω από το σύμπλεγμα των βουνών που σε ημικύκλιο περικλείουν τη Σαντορίνη, με την κορφή του βυθισμένου.ηφαίστειου στο κέντρο, να κυριαρχεί με το μαύρο του χρώμα, στο επιβλητικό τοπίο.
Στο "Dreams Traditional Luxury Suites" της Aqua Vista Hotels, στις τέσσερις υπόσκαφες σουίτες του, κάθε επιθυμία σχετικά με διακοπές γίνεται πραγματικότητα - είτε πρόκειται για το πρωινό που ξεπερνά κάθε φαντασία (πολύ ιδιαίτερα εδέσματα, ακόμη και σαμπάνια!) είτε για ένα πραγματικό δείπνο στυλ Art de table - υπό το φως των κεριών, στο μπαλκόνι της παραδοσιακής Κυκλαδίτικης σουίτας με την πισίνα και το θερμαινόμενο jacussi, ατενίζοντας τη θάλασσα της σκοτεινής Καλντέρας, είτε τέλος, για ένα γαμήλιο ταξίδι μέσα σε ένα περιβάλλον που προσφέρει, την πλήρη ικανοποίηση όλων των αισθήσεων.
Τα υπόσκαφα κτίσματα χρονολογούνται εδώ και πάνω από έναν αιώνα και ανακαινίσθηκαν το 2007 ενσωματώνοντας όλες τις σύγχρονες ανέσεις στην παραδοσιακή τοπική αρχιτεκτονική και είναι έργο της ντόπιας σχεδιάστριας Φραντζέσκας Τσεμπελή.
Επίσκεψη Ιστοσελίδας
περισσότερα για Σαντορίνη


Ping Serge Santiago Remix from Stompa Phunk on Myspace.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικά Κράκερς

Για 12 μεγάλα crackers
ΥΛΙΚΑ:

11/2 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
11/2 κούπα αλεύρι ολικής αλέσεως (ή απλά ΓΟΧ)
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι ψιλό (ή λιγότερο αν προορίζεται για άτομο που δεν κάνει να φάει αλάτι
1 κούπα νερό
1/3 κούπας εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Αναμειγνύουμε το σιμιγδάλι, το αλεύρι και τα αφήνουμε στην άκρη.
Ζεσταίνουμε το νερό με το λάδι και το αλάτι στους 37 C.
Ρίχνουμε το αλεύρι και το σιμιγδάλι και ζυμώνουμε ώστε να γίνει μια ωραία ζύμη σαν του ψωμιού
Χωρίζουμε από τη ζύμη 12 μπαλάκια και τα σκεπάζουμε με σελοφάν, ή πετσέτα, αφήνοντάς τα στην άκρη να ξεκουραστούν.
Πιέζουμε τα μπαλάκια με την παλάμη μας , ώστε να απλώσουν και να γίνουν στρογγυλά. Μπορούμε να δώσουμε ό,τι σχήμα θέλουμε.
Τρυπάμε με ένα πιρούνι σε αρκετά σημεία ώστε να ψηθεί καλύτερα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 230 C φούρνο, εώς ότου ροδίσουν.

Πηγή Συνταγής και αρχικής εικόνας

Κουλούρια από Καρότο

cookies with carrot
Το καρότο είναι από τα προτιμώμενα μου λαχανικά. Σε σαλάτες, σε κέικ, σε κουλουράκια, σε γιαούρτι, σκέτο, σούπα, ντιπ, χυμός, κλπ. Η ωφέλεια του γνωστή αλλά και η γεύση του δροσερή και χυμώδης. Αν είναι καλής ποιότητος είναι τρυφερό και τρίβεται εύκολα στο τρίφτη του κρεμμυδιού χωρίς προσπάθεια. Στο λάχανο με λεμόνι και λάδι ή λευκό μπαλσάμικο προσφέρει έναν ωραίο γευστικό συνδυασμό. Μεγαλώσαμε μέσα σε μυρωδιές, μπαχαρικά, αρώματα, γεύσεις, αγνά υλικά. Οι συνταγές, τα μυστικά και τέχνη της οικογένειας μεταδόθηκαν από γενιά σε γενιά. Συνεχίζουμε την παράδοση και φτιάχνουμε τα κουλουράκια μας με επιλεγμένα υλικά και δεν προσθέτουμε συντηρητικά, τεχνητά αρώματα και χρώματα. Τα κουλουράκια μας κρατάνε την παράδοση και την αληθινή γεύση. Είναι μια ιδανική λύση για όλη τη μέρα ή για να συνοδεύσετε ένα ζεστό ή κρύο ρόφημα.
Συστατικά: Αλεύρι σίτου, καρότο 17%, εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο 11%, κρασί, φυτικές ίνες βρώμης, μπέικιν πάουντερ (οξινοπυροφωσφορικό νάτριο, διττανθρ…

Κέικ Σοκολάτας με κρέμα και γλυκό Κεράσι

Υλικά για το Κέικ
1 1/2 αλεύρι (κόκκινη συσκευασία - που φουσκώνει μόνο του) 1 1/4 φλ. ζάχαρη 2 βανίλιες 2 αυγά 1/2  φλ. κακάο 1/4 μ.κουτ. κοφτό σόδα σκόνη 1 φλ. φρέσκο γάλα 1 κουτ. σούπας ξύδι (όχι μπαλσάμικο) 2/3 φλ. ελαιόλαδο ή καλαμποκέλαιο άχνη ζάχαρηΥλικά για την Κρέμα
3 1/4 κούπας γάλα 5 κουτ. σούπας ζάχαρη 6 κουτ. σούπας άνθος αραβοσίτου βανίλια ή κορν φλαουρ + 1 βανίλια 2 κουτ. σούπας βούτυρο ή μια δόση κρέμα ζαχαροπλαστικής 10 κουτ. σούπας γλυκό κεράσι (μαύρο) ή μαρμελάδα κεράσι ή γλυκό του κουταλιού βύσσινο100 γρ. κουβερτούρα σε κομμάτια (προαιρετικά)Οδηγίες για το κέικ
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Στο φλιτζάνι με το γάλα προσθέτουμε μια κουτ. σούπας ξύδι, ανακατεύουμε γρήγορα και τα ρίχνουμε στο μείγμα των αυγών. Προσθέτουμε τις βανίλιες, το αλάτι και τη σόδα. Τέλος προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά (αλεύρι, κακάο, λάδι) και χτυπάμε στο μίξερ για να ομογενοποιηθούν.
Οδηγίες για την κρέμα
Κρατάμε απ' το γάλα μισή κούπα και διαλύουμε το άνθος αραβοσίτου κ…