Τσουρέκι Σταγκίδη

Τσουρέκι Σταγκίδη

Είναι το καλύτερο τσουρέκι που μπορείς να φτιάξεις. Μια ζύμη καταπληκτική που ψήνεται δημιουργώντας μια ωραία κρούστα που πασπαλίζεται με αραιωμένο γκλάζο ζάχαρης. Μια πλεξίδα τσουρέκι τι πιο ωραίο για πρωϊνό, ακόμη και για δείπνο. Η γεύση είναι η καλύτερη και είναι Θεσσαλονικιώτικο!
Ποιος τώρα μπορεί να λέει για Πολίτικο τσουρέκι όταν έχει δοκιμάσει το τσουρέκι που τρώγεται τόσο ευχάριστα, που δεν είναι ένας μετρίως γευστικώς αφρός αλλά έχει μια μεστή, αρωματική γεύση, μια κρουστή υφή, μια εντυπωσιακή εμφάνιση.

Πρώτη φορά δοκίμασα τη συνταγή των Φούρνων Σταγκίδη που έφτιαξε η αδελφή μου ειδική στο μαγείρεμα - μετρίως στη ζαχαροπλαστική. Ήταν ανυπέρβλητο - και σε γεύση και σε εμφάνιση. Για τις γιορτές αποτελεί μια ικανοποιητική επιλογή ως προς την προσφορά του σαν ένα δώρο φτιαγμένο από 'μας αλλά και σαν μια διαδικασία ευχάριστη για να ζήσουμε την ατμόσφαιρα γιορτινών ημερών.

Και ιδού η συνταγή απ' τη σελίδα της επιχείρησης στο fb.

ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΣΟΥΡΕΚΙ

ΥΛΙΚΑ
3ΟΟΟ.γρ.ΑΛΕΥΡΙ ΣΚΛΗΡΟ
1500.γρ.ΖΑΧΑΡΗ
600.γρ.ΒΟΥΤYΡΟ ΝΩΠΟ ΦΡΕΣΚΟ ΑΓΕΛΑΔΙΝΟ
900.γρ.ΝΕΡΟ
...9.ΑΥΓΑ
100.γρ.ΤΡΙΜΕΝΟ ΜΑΧΛΕΠΙ
18.γρ.ΑΛΑΤΙ
2.γρ.ΜΑΣΤΙΧΑ
100.γρ.μαγιά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αρχικά ετοιμάστε το προζύμι παίρνοντας 240γρ από το νερό 375γρ αλεύρι και όλη την μαγιά και ζυμώστε την έως ότου να γίνει μια λεία βελούδινη ζύμη.Έπειτα περιμένετε έως ότου διπλασιαστεί σε όγκο η ζύμη..πολύ βασικό είναι το νερό που θα βάλετε να έχει την θερμοκρασία περιβάλλοντος .. όχι κατευθείαν από την βρύση, στην συνέχεια προσθέτεται τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνετε καλά πάλι και περιμένετε έως ότου διπλασιαστεί ..μετά κόβετε στο επιθυμητό βάρος και μορφοποιήστε...στο τέλος περάστε τα τσουρέκια με αυγό και ψήστε για 500γρ 30 λεπτά περίπου στου 180βαθμους..η για 1κιλο 45 λεπτά περίπου.καλή επιτυχία....οι χρόνοι αναμονής είναι 30λεπτά στο προζύμι, 30λεπτα στην κύρια ζύμη, 30λεπτα μετά το κόψιμο, και 30 λεπτά πριν το φούρνισμα ενώ έχετε μορφοποιήσει, αν θέλετε μεγάλο όγκο με μειωμένη γεύση όμως μειώστε λίγο την ζάχαρη και το βούτυρο!!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ψηλά Τακούνια

Κέικ Μαρμπρέ

Σαλάτα Caprese