Νείλος - Το ποτάμι της Ερήμου

Το καράβι έπιασε Port-Side. Το να πας στις Πυραμίδες δεν ήταν κάτι απλό. Έπρεπε να πάρεις ταξί, να ταξιδέψεις μέσα στην έρημο για πάνω από μια ώρα. Έτσι κι έγινε. Ο ταξιτζής ήταν ένας συμπαθητικός σκουρόχρωμος ανθρωπάκος. Μας καλωσόρισε στο όχημα του με περισσή ευγένεια κι άλλη τόση εγκαρδιότητα.

Έβαλε μπρος το παλιό αυτοκίνητο - σαν εκείνα που βλέπεις στις φώτο απ' την Κούβα έτριξε συθέμελα, μούγκρισε για μια στιγμή και ξεχύθηκε σαν αφηνιασμένο στους δρόμους του λιμανιού. Μόλις έπιασε το σημείο όπου υψώνονταν οι ταμπέλες με τις ονομασίες προορισμού έστριψε προς εκεί που έδειχνε Κάιρο.

Ένας ατέλειωτος δρόμος όλο ευθεία μέσα στην έρημο Σαχάρα ξανοίχτηκε μπροστά μας - ούτε δεξιά, ούτε αριστερά μόνο μια ατέλειωτη ευθεία. Φώναζε, χειρονομούσε, γελούσε ακατάπαυστα. Η ταχύτητα έφθανε στο μη περαιτέρω. Ένας δαίμονας της ασφάλτου μέσα στο κίτρινο και το γαλάζιο. Που και που μικρές οάσεις με λίγους σκονισμένους φοίνικες και μια καμήλα δεμένη. Φθάσαμε περιπετειωδώς στο Κάιρο.

Η πόλη ατελείωτη με το Νείλο να τη διασχίζει. Τα νερά του ποταμού κίτρινα, γκρίζα, μουντά. Γέφυρες συνέχεια που τις διέσχιζαν άνθρωποι μιας άλλης θαρρείς εποχής ντυμένοι με κελεμπίες και σαρίκια. Το φάρδος του ποταμού απέραντο. Περάσαμε το Ραμσή Conrad Χίλτον (1191 Cornish El Nile Cairo, Egypt) με τις δύο τεράστιες Σφίγγες εκατέρωθεν, το πλήθος τώρα αραίωνε, στις γέφυρες υπήρχαν λιγοστοί διαβάτες. Σε λίγο είδαμε την πινακίδα για Πυραμίδες και Μουσείο Καίρου.

Σε μερικά λεπτά είδαμε μπροστά μας τη μεγάλη πυραμίδα του Χέοπος να σχίζει το φλογισμένο ορίζοντα...
🐪 Σημειωτέον πως το ταξίδι του διάπλου του Νείλου είναι από τους πιο ωραίους ταξιδιωτικούς προορισμούς

😄 περισσότερα γι' αυτό στην εκπομπή της Έλενας Κατρίτση 1/6/'13

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ψηλά Τακούνια

Κέικ Μαρμπρέ

Σαλάτα Caprese