Γλυκά των αισθήσεων
![]() |
Philippe Conticini |
Αυτές οι τρεις λέξεις εκφράζουν τον κόσμο του Γάλλου chef Φιλίπ Κοντισινί. Η τέχνη της Γαστρονομίας στο απόγειο της με την έκφραση αυτών των πρωταρχικών συστατικών που πρέπει να εμπεριέχονται σε μια πραγματικά επιτυχημένη δημιουργία.
Διαδικασία παρασκευής ζύμης | Τάρτα Flan | |
Ταρτα Σοκολατας
|
Για να γίνει αυτό λοιπόν πρέπει να βρεις τι θα φτιάξεις και το πως θα το φτιάξεις κι έτσι έπεσα μια μέρα στον μετρ των ζαχαροπλαστών Philippe Conticini.
Ένας άνθρωπος οικείος με την άσπρη ποδιά του chef pâtissier - και δεν είναι υπερβολικό να πω πως ήταν ιδιαίτερα κατατοπιστικός στην παρασκευή των γλυκών ειδικά των cakes, των ταρτών, ιδίως.
Στο video έδειξε πως να φτιάχνεις τις ζύμες για τάρτες (tartes sablées, tartes sucrées) κι έτσι η διαδικασία ήταν μπροστά στα μάτια σου: Ένας μετρ Pâtissier μέσα στην κουζίνα σου και όχι σε κάποιο μάθημα να σου δείχνει τι και πως να το κάνεις.
Ο Philippe Conticini είναι πολύ γνωστός στη Γαλλία. Διευθύνει Ατελιέ Ζαχαροπλαστικής κι έχει γράψει βιβλία Ζαχαροπλαστικής. Είναι chef-cuisinier με προτίμηση στη Ζαχαροπλαστική. Έχει τιμηθεί με πλείστες διακρίσεις, τελευταία δε με το παράσημο Ιππότη Τεχνών και Γραμμάτων (Chevalier de l' ordre national des Arts et des Lettres) (2015). Είναι ιδιοκτήτης του διάσημου ζαχαροπλαστείου στο Παρίσι (37 Rue de Varenne), "Gâteaux d' Émotions". Επίσης διευθύνει μαζί τον αδελφό του, το γνωστό παρισινό εστιατόριο "Table d' Anvers", όπου είναι ο επικεφαλής του καταλόγου των γλυκών. 🍰