Γλυκά των αισθήσεων

Philippe Conticini
Έκφραση, Αίσθηση, Συναίσθημα
Αυτές οι τρεις λέξεις εκφράζουν τον κόσμο του Γάλλου chef Φιλίπ Κοντισινί. Η τέχνη της Γαστρονομίας στο απόγειο της με την έκφραση αυτών των πρωταρχικών συστατικών που πρέπει να εμπεριέχονται σε μια πραγματικά επιτυχημένη δημιουργία.
Philippe Conticini : Δημιουργιες
Διαδικασία παρασκευής ζύμης
Τάρτα Flan

Ταρτα Σοκολατας
Ψάχνοντας για κέικ φθάνεις στο αλεύρι, το βούτυρο, τα αυγά - συστατικά απαραίτητα για την παρασκευή της ζύμης. Η ζύμη αυτή καθ' εαυτή είναι κάτι που δυσκολεύει το όλο εγχείρημα - θα γίνει; θα φουσκώσει στο φούρνο; ερωτήματα που αποτρέπουν την παρασκευή γλυκών στο σπίτι ωστόσο αυτή είναι μια κρυμμένη ιδέα στο μυαλό και βγαίνει στην επιφάνεια όταν η επιθυμία να φτιάξεις κάτι δικό σου σε καταλαμβάνει.

Για να γίνει αυτό λοιπόν πρέπει να βρεις τι θα φτιάξεις και το πως θα το φτιάξεις κι έτσι έπεσα μια μέρα στον μετρ των ζαχαροπλαστών Philippe Conticini.
Ένας άνθρωπος οικείος με την άσπρη ποδιά του chef pâtissier - και δεν είναι υπερβολικό να πω πως ήταν ιδιαίτερα κατατοπιστικός στην παρασκευή των γλυκών ειδικά των cakes, των ταρτών, ιδίως.

Στο video έδειξε πως να φτιάχνεις τις ζύμες για τάρτες (tartes sablées, tartes sucrées) κι έτσι η διαδικασία ήταν μπροστά στα μάτια σου: Ένας μετρ Pâtissier μέσα στην κουζίνα σου και όχι σε κάποιο μάθημα να σου δείχνει τι και πως να το κάνεις.

Ο Philippe Conticini είναι πολύ γνωστός στη Γαλλία. Διευθύνει Ατελιέ Ζαχαροπλαστικής κι έχει γράψει βιβλία Ζαχαροπλαστικής. Είναι chef-cuisinier με προτίμηση στη Ζαχαροπλαστική. Έχει τιμηθεί με πλείστες διακρίσεις, τελευταία δε με το παράσημο Ιππότη Τεχνών και Γραμμάτων (Chevalier de l' ordre national des Arts et des Lettres) (2015). Είναι ιδιοκτήτης του διάσημου ζαχαροπλαστείου στο Παρίσι (37 Rue de Varenne), "Gâteaux d' Émotions". Επίσης διευθύνει μαζί τον αδελφό του, το γνωστό παρισινό εστιατόριο "Table d' Anvers", όπου είναι ο επικεφαλής του καταλόγου των γλυκών. 🍰

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ψηλά Τακούνια

Κέικ Μαρμπρέ

Σαλάτα Caprese