Λεμόνι το αρωματικό δένδρο των κήπων

Τα όμορφα δένδρα της λεμονιάς συντρόφευαν τον περίπατο μας... Ανθισμένα όταν ήταν, ευωδίαζαν τα μικρά άσπρα ανθάκια τους τόσο που σου 'ρχόταν να κόψεις ένα κλαδάκι να το πας σπίτι σου.

Μόλις έμπαινε το καλοκαίρι οι λεμονιές ήταν παντού - όπου τις συναντούσες κατάφορτες με τα ζουμερά τους λεμόνια. Και που δεν ταίριαζε ο χυμός τους... στις σαλάτες, στα ψητά, στο τσάι, ακόμη τις ζεστές μέρες καλοκαιριού σαν μια παγωμένη λεμονάδα με λίγη ζαχαρίτσα μαύρη ακόμη καλύτερα και παγάκια για έναν δροσιστικό χυμό.
👉 Για να μεγαλώσει η λεμονιά χρειάζεται συχνό πότισμα και λίπασμα - μόλις μπει το Φθινόπωρο. Στα φυτώρια πωλείται ειδικό λίπασμα για τη λεμονιά. Έτσι θα μπορέσει να αναπτυχθεί, να γίνει ένα σχετικά χαμηλό φουντωτό δένδρο φορτωμένο με τα ωραία, κίτρινα λεμόνια του.

Στα λεμόνια λέμε ναι, στο καλοκαίρι που μόλις μπήκε λέμε ναι για να θυμηθούμε και το τραγούδι του Λουκιανού...

Όταν ο Λουκιανός έβγαινε βόλτα με την Άννα ήταν ένα νεαρό ζευγάρι "χάρμα ιδέσθαι". Ανηφόριζαν τους δρόμους και πιασμένοι χεράκι-χεράκι έφθαναν ως τα σκαλάκια της Ξενοκράτους που πας για Λυκαβηττό (μια μέρα εκεί τους συνάντησα)... —ελέχθη...
Λουκιανοσ Κηλαηδονησ Gallery

Λουκιανός Κηλαηδόνης - "Ο Ύμνος των μαύρων σκυλιών" 1986

Λουκιανός Κηλαηδόνης (1943 - 2017 /74)
Ο Λουκιανός Κηλαηδόνης υπήρξε τραγουδιστής, μουσικός, στιχουργός. Κατά τις 10ετίες '80, '90 μεσουράνησε τόσο με τα τραγούδια του όσο και με τις παραστάσεις που έδινε στο Τριανόν της οδού Κορδιγκτώνος με εμφανίσεις με την ορχήστρα του. Επίσης ήταν διοργανωτής περίφημων πάρτι στην παραλία (beach-party Αλίμου κ ά.)

📌 Περισσότερα για Λουκιανός εδώ

Δημοφιλείς αναρτήσεις