Στο δρόμο για την Κόρινθο

Άγιοι Θεόδωροι
Είναι κάποια μέρη που κανείς τα προσπερνάει οδεύοντας για άλλο προορισμό... αφήνεις πίσω την μπλε πινακίδα της σήμανσης της Εθνικής Οδού, χωρίς τύψεις, χωρίς να σκεφτείς εκείνο που μόλις πριν λίγο προσπέρασες... συνεχίζεις την οδήγηση από το ένα μέρος η θάλασσα, μπλε, ατάραχη στη μεγαλοπρέπεια της απεραντοσύνης της από το άλλο το βουνό και συνεχίζεις το δρόμο σου για τον προορισμό σου. Όμως υπάρχουν πράγματα που δεν είδες, μέρη που σε καλούν να τα επισκεφθείς μια άλλη φορά. Ένα από αυτά και οι Άγιοι Θεόδωροι.

Σε απόσταση μόλις 60 χλμ από την Αθήνα, με σύνδεση με τον προαστιακό, καθώς και το ΚΤΕΛ, το μικρό αυτό τέως χωριουδάκι - νυν τουριστικό μέρος, στο Σαρωνικό κόλπο ακόμη, με θέα τη θάλασσα και τα Γεράνεια όρη, προσφέρεται για ένα άνετο 3μερο ανάπαυλας από τα γνωστά και τετριμμένα της καθημερινότητας.

Το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου βρίσκεται σε απόσταση μιας ώρας, το Λουτράκι, η Κόρινθος μόλις 19 χλμ. όμως εμείς δεν θέλουμε πολυσύχναστους προορισμούς, θέλουμε να κάνουμε το μπάνιο μας καθώς η θάλασσα παραμένει ζεστή απ' το καλοκαίρι, να φάμε ένα μεγάλο, φρέσκο ψάρι δίπλα στη θάλασσα, με όλους τους μεζέδες απλωμένους στο τραπέζι.

Για το 3μερο της 28ης Οκτωβρίου μια εκδρομή θα μας πείσει πως το ωραίο βρίσκεται παντού κι όταν είναι εύκολα προσπελάσιμο ως προς την απόσταση, τις τιμές, την ησυχία της τοποθεσίας του είναι κάτι που δεν κοστίζει ακριβά, σίγουρα φέρνοντας ωραίες στιγμές στην ανάπαυλα του φθινοπώρου.
Μετά την Κινέτα, λίγο πριν τον Ισθμό, η διαμονή στους Αγίους Θεοδώρους θα αποτελέσει σίγουρα μια όμορφη ανάμνηση.

🏨 Άγιοι Θεόδωροι: 62ο χλμ Π.Ε.Ο. Αθηνών - Κορίνθου, Λουτράκι

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ψηλά Τακούνια

Κέικ Μαρμπρέ

Σαλάτα Caprese