Hummus, γεύση από Αίγυπτο

Hummus: Μοναδική γεύση, Αυθεντική συνταγή
Χούμους - Excellent Taste
Το Χούμους είναι μια νόστιμη σπεσιαλιτέ που παρασκευάζεται στις χώρες της Ν/Α Μεσογείου ήτοι Αίγυπτος, Μαρόκο, Λίβανος, Ελλάδα επίσης.Βασικά είναι Αιγυπτιακή συνταγή που ενσωματώθηκε σε άλλες περιοχές της Μεσογείου καθώς και στην Τουρκία. Εδώ παρουσιάζουμε την βασική αρχική συνταγή.

HUMMUS

Υλικά:
  • Ρεβίθια 400 γρ.
  •  Ταχίνι 2 κ.σ. ࿏ το λιγότερο
  • Λάδι 1 κ.σ. ࿏ το λιγότερο, αν είναι πολύ πηχτό το μείγμα προσθέτουμε ακόμη
  • Λεμόνι  1 
  • Σκόρδο 2 σκ. 
  • νερό 100 ml ࿏ αν χρειασθεί (καλύτερα να μην έχει νερό)
  • Μπούκοβο (προαιρετικά) για το πασπάλισμα του hummus

Εκτέλεση: Έχουμε ήδη βράσει τα ρεβίθια από την προηγούμενη. Τοποθετούμε στο blender τα υλικά, ανακατεύοντας - στην αρχή για 1 λεπτό. Συνεχίζουμε ώσπου να ενωθούν τα υλικά και να δημιουργηθεί ένα λείο, ομοιόμορφο μείγμα.
Χρήση: Μπορεί να συνοδευτεί με αυγά, πιπεριές, ντομάτες με ό,τι άλλο θέλετε. Τρώγεται σαν ντιπ με αραβική πίτα ή ψωμί.
Προέλευση: Αρχική συνταγή, Φωτο συνταγής: theniqabgirl.com

🐪 Bon Appétit!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ψηλά Τακούνια

Κέικ Μαρμπρέ

Σαλάτα Caprese