Τυρί με ονομασία

Φέτα, η λευκή βασίλισσα των τυριών
Η θεσπέσια μεστή γεύση, υφή, η ανάλαφρη και δροσερή όψη του τυριού αυτού, της δίνουν όλες μαζί αυτές οι ιδιότητες, την πρωτοκαθεδρία στο τραπέζι - ως συνοδευτικό της σαλάτας,αλλά και ως τελευταία πινελιά του φαγητού. Όμως ο υψηλός δείκτης λιπαρών (40% και πλέον) την καθιστά ασύμβατη σε μια διατροφή χαμηλών λιπαρών - συνιστώμενη από διαιτολόγους αλλά και γιατρούς.

Υποκατάστατα  λευκού τυριού υπάρχουν,απευθυνόμενα σε χορτοφάγους της vegan κουζίνας, και στους δυσανεχτικούς στη λακτόζη, όμως δεν προσφέρουν τις πρωτεΐνες του τυριού, το ασβέστιο - συστατικά απαραίτητα στον οργανισμό. Μια ευπρόσδεκτη λύση είναι τα τυριά χαμηλών λιπαρών και ως προς τη φέτα, υπάρχει κι αυτή σ' αυτή την κατηγορία, καθιστώντας την κατανάλωση της περίπου ανώδυνη, ως προς τα λιπαρά.

Η φέτα εμπορικού σήματος Καράλη, παράγεται και με χαμηλά λιπαρά - μόνο 12%, και η τιμή της είναι ικανοποιητική (- 4 €). Η γεύση παραμένει η αναλλοίωτη της φέτας για την οποία είναι αγαπητή σε όλους τους ξένους επισκέπτες στη χώρα μας αφού δεν παραλείπουν να παραγγείλουν τη "χωριάτικη" (choriatiki στους καταλόγους), καθώς και τη σκέτη φέτα - στο άσπρο πιατάκι περιχυμένη με λάδι, ρίγανη και με λίγες ελιές δίπλα.

Η περιοχή παραγωγής είναι η Ήπειρος - μέρος γνωστό όχι μόνο για τις ωραίες τοποθεσίες (βλ. Αξιοθέατα /Λίμνη Ιωαννίνων, Ζαγοροχώρια, Λίμνη Πλαστήρα), την μακραίωνη ιστορία (βλ. Τουρκοκρατία /Αλή Πασάς), την τοπική αρχιτεκτονική (βλ. Ηπειρώτες μάστορες της πέτρας), αλλά και για τα εδέσματα της όπως πίτες, τυριά, κρασιά (βλ. κρασί Κατώγι /κτήμα Αβέρωφ) κλπ.

Στο 4ο συνέδριο του παγκοσμίου συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού, ο κ. Κωνσταντίνος Καράλης μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην δημιουργούμενη ανάπτυξη της οικονομίας της περιοχής, τονίζοντας την άριστη συνεργασία του με τους κτηνοτρόφους της ευρύτερης περιοχής. 
Βραβευσεις
Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Π. Παυλόπουλο
Βράβευση στο επιμελητήριο Πρεβέζης
Λογότυπο Εταιρείας
Η εταιρία εξάγει το 50% της παραγωγής της σε Κεφαλογραβιέρα (ΠΟΠ) σε Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Βέλγιο, Σουηδία καθώς και σε Καναδά, ΗΠΑ, Αυστραλία

🐄🐐🐑 Από το "μπατζαριό" στα μεγάλα σαλόνια- άρθρο εδώ
🏭 Πληροφορίες πηγή Καράλης ΑΕ 9ο χλμ E.O. Άρτας Ιωαννίνων - karalis.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις