Κρέπες - μια γκουρμέ πρόταση

Κρέπες Φλορεντίν (Crêpes Florentines)

Crêpes Florentines
Οι κρέπες ως ιδέα φαγητού προέρχονται από τη Γαλλία. Είναι δημοφιλής συνταγή καθώς είναι εύκολη στην παρασκευή της και έχει πολλές παραλλαγές στο μέρος της γέμισης αλλά και στον τύπο καθώς χωρίζονται σε γλυκές και αλμυρές αναλόγως.

Στάδιο 1

Για τις κρέπες:
125 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 γρ γάλα
1 αυγό
1 κουτ. λάδι (Καλαμποκέλαιο)
Λίγο αλάτι
1/2 γλ. ζάχαρη

Οι Κρέπες: Ανακατεύουμε το μείγμα προσθέτοντας προς το τέλος σταδιακά 1/2 ποτήρι νερό. Σκεπάζουμε με ραπ και τοποθετούμε στο ψυγείο. Ψήνουμε τοποθετώντας κουταλιές του χυλού σταδιακά σε τεφάλ με ελάχιστο φυτικό βούτυρο. Βάζουμε στην επιφάνεια λίγες ποσότητες βούτυρο που απλώνουμε με τη σπάτουλα. Γυρίζουμε με σπάτουλα από την άλλη μεριά επαναλαμβάνοντας τη διαδικασία. Αφαιρούμε απ' το τηγάνι και τοποθετούμε σε πιατέλα το ίδιο και με τις άλλες κρέπες ώσπου να τελειώσει το μείγμα του χυλού.

Στάδιο 2

Για τη γέμιση:
Σπανάκι σωτέ (για λίγο)
Μανιτάρια ψιλοκομμένα σωτέ
Μείγμα τυριών, λίγο τυρί κρέμα
Κοτόπουλο (στήθος, ψημένο στο φούρνο) σε μικρές λωρίδες
1/2 φλ. Κρεμμύδι πολύ λεπτά κομμένο, 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

Η Γέμιση: Χωρίζουμε το μείγμα για τις κρέπες σε 8 μέρη ή όσες κρέπες έχουμε ετοιμάσει. Γεμίζουμε κάθε κρέπα με το μείγμα σπανάκι, κρέμα τυριών, λίγα μανιτάρια ψημένα σωτέ, περιχύνουμε με ελαφρά μπεσαμέλ τυριών και τοποθετούμε στο φούρνο για λίγο ώσπου να λυώσει η κρέμα τυριών.

📜 Ιδέα, φωτο από lowcarbmaven.com

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ψηλά Τακούνια

Κέικ Μαρμπρέ

Σαλάτα Caprese