Ονομαστοί προορισμοί - Μύκονος

Στο νησί των Ανέμων

Μύκονος - Κάτω Ματογιάννια προς Βενετία
Μύκονος - στενό περιοχή Ματογιάννη

Σε πρόσφατο δημοσίευμα του CNN η Μύκονος κατέχει μία θέση σε κατάλογο των ομορφότερων πόλεων του κόσμου: εννοείται στο κέντρο της Χώρας ο δρόμος που ενώνει την περιοχή του λιμανιού με την ενδότερη χώρα οδηγώντας προς την περιοχή της "Βενετίας" με το πλήθος των μπαρ που τα τραπέζια τους στο άκρο της προβλήτας - πέρασμα, βρέχει το κύμα.

Ο δρόμος λέγεται Ματογιάννη, όλη η γύρω περιοχή "Ματογιάννια" όπου και βρίσκονται τα καλύτερα καταστήματα μόδας και όλη η κίνηση συγκεντρώνεται στο στενό γραφικό δρομάκι. Στο φιδωτό δρόμο βλέπεις όλους τους τουρίστες να περνούν όλοι θαρρείς και έχουν δώσει ραντεβού εκεί για την πρωινή, απογευματινή, βόλτα τους. Θα ακολουθήσει το δείπνο σε μία από τις γύρω τοποθεσίες ως την περιοχή των Μύλων όπου και οι ταβέρνες με τα ψαρικά και το φρέσκο ψάρι.

Χρειάζεται περίπου μισής ώρας βάδισμα για να διασχίσεις την περιοχή - απ' τη μια ως την άλλη μεριά της θάλασσας: και οι δύο θέες της θάλασσας η μία με το γνωστό εκκλησάκι με τον μπλε τρούλο και τη μακριά σειρά από τραπεζάκια με καθίσματα και την εκκλησία "Παραπορτιανή" στο άκρο, η άλλη πλευρά της θάλασσας με τους Μύλους και τη μεγάλη πλατεία με τα εστιατόρια και πιο πέρα τα μπαρ και τα καφέ με τους δρόμους πίσω γεμάτους μαγαζάκια όπου πωλούν είδη χειροτεχνίας, διακοσμητικά με θέματα του νησιού με τον απαραίτητο πελεκάνο Πέτρο που δεν ζει πια όμως, μύλους με φτερωτή που ανάβουν διαχέοντας ένα κόκκινο φως ή και μπλε, πουλόβερ χειροποίητα, παρεό, καπέλα, κολιέ και χαϊμαλιά, βραχιόλια, σανδάλια και ό,τι άλλο φανταστείς ώς μικρά καταστήματα πολυτελείας με επώνυμα ρούχα και αξεσουάρ.

👜 Αυτή είναι η Μύκονος με το ονομαστό ανά την υφήλιο κέντρο της. Εκεί κτυπά η καρδιά των Μυκονιατών που κάθε Άνοιξη ετοιμάζουν το νησί για να δεχτεί ένα πλήθος από τουρίστες που έρχονται να ζήσουν λίγο στη μακρινή κοσμοπολίτικη γωνιά των Κυκλάδων όπου παρά την εξέλιξη του τουρισμού, η φυσιογνωμία του νησιού έμεινε ανέπαφη τιμώντας την Αιγαιοπελαγίτικη παράδοση.

Αρχική πηγή: MSN

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ψηλά Τακούνια

Κέικ Μαρμπρέ

Σαλάτα Caprese