Σπανακόπιτα Στριφτή

Σπανακόπιτα Στριφτή

Η καλύτερη μέθοδος παρασκευής για σπανακόπιτα με φύλλο χοντρό κρούστας καθώς δεν θρυμματίζεται κατά το κόψιμο παρά ελάχιστα. Δεν έχουμε παρά να βρούμε φρέσκο μακρύ σπανάκι καλύτερα με τις ρίζες του.

Υλικά

  • 1 κιλό σπανάκι 
  • πράσο 
  • κρεμμυδάκια φρέσκα 
  • άνηθος  1 ματσάκι
  • 1 πακέτο φύλλο για πίτες

Προετοιμασία

Πλένουμε πολύ καλά το σπανάκι ξεβγάζοντας πολλές φορές έτσι ώστε να είναι απολύτως καθαρό Το αφήνουμε να στραγγίξει Καθαρίζουμε ένα κρεμμύδι κόβοντας το σε πολύ ψιλές ροδέλες Επίσης καθαρίζουμε ένα πράσο αφήνοντας μόνο το άσπρο μέρος Προσθέτουμε μερικά φρέσκα κρεμμυδάκια τα άσπρα τους με λίγο πράσινο της άκρης Τα κόβουμε σε ροδέλες ψιλές Τέλος στύβουμε ελαφρά το σπανάκι αφήνοντας το να στραγγίζει

Παρασκευή

Σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το πράσο και το φρέσκο κρεμμυδάκι Βγάζουμε απ' το σκεύος Τοποθετούμε το σπανάκι κι αφήνουμε να μαραθεί μαζί με λίγο ψιλοκομμένο κρεμμύδι Προσθέτουμε ψιλοκομμένο τον άνηθο Τα αφαιρούμε απ' το σκεύος. Μόλις κρυώσει λίγο κόβουμε σε φέτες.

Έχοντας βγάλει το φύλλο από ώρα από την κατάψυξη παίρνουμε κάθε φύλλο χωριστά, αλείφουμε με λάδι και τοποθετούμε το μείγμα του σπανακιού κατά μήκος της μεγάλης πλευράς του φύλλου. Τυλίγουμε σε ρολό ομοιόμορφα και τοποθετούμε σε στρογγυλό ταψί αρχίζοντας από την εξωτερική του μεριά. Επαναλαμβάνουμε με όσα ρολά φύλλου χρειαστούν για να γεμίσει τυλιχτά όλο το ταψί.

Σε προθερμασμένο φούρνο τοποθετούμε στη δεύτερη θέση από κάτω το ταψί και ψήνουμε για 3/4 της ώρας ώσπου δηλαδή να ροδίσει το φύλλο στην επιφάνεια του χωρίς να καεί καθόλου.

Καλή Επιτυχία! 🍽

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ψηλά Τακούνια

Κέικ Μαρμπρέ

Σαλάτα Caprese