Must της σαλάτας

Τραγανούλες στη σαλάτα

Ντοματίνια Τραγανούλες

Όποια σαλάτα έχεις αν προσθέσεις ντοματίνια τύπου βελανίδι παίρνει μια άλλη διάσταση σε όψη και γεύση. Στα ράφια των σουπερμάρκετ υπάρχουν και άλλες ανάλογες ποικιλίες αυτού του μικροσκοπικού κηπευτικού π.χ. Ισπανίας - που είναι πολύ νόστιμα αλλά χωρίς άρωμα και κάπως σκληρά. Τα δικά μας είναι τα καλύτερα. 

Συγκεκριμένα αυτά παράγονται στη Μεσσήνη της Μάνης με τις προδιαγραφές της ορθής γεωργικής πρακτικής. με την ετικέτα ΑΓΑΝ ΟΕ. και ονομάζονται "Τραγανούλες". Με έντονο κόκκινο χρώμα - για την ακρίβεια ανοιχτό "ντοματί" σε ωραίο οβάλ σχήμα και αρκετά μεγάλου μεγέθους, θα προσθέσουν μια εκλεπτυσμένη νότα στη πράσινη σαλάτα δημιουργώντας μια οπτική αντίθεση με τις αποχρώσεις του πράσινου και του κόκκινου.

Ένα ντρέσιγκ απίθανο είναι το λάδι με ξύδι μπαλσάμικο κόκκινο και μουστάρδα: ανακατεύουμε μαζί με τη σαλάτα και προσθέτουμε στρογγυλούς κρίκους ψιλοκομμένου κρεμμυδιού. Δεν ξεχνάμε το πιπέρι και το αλάτι από το μύλο!

A propos: Μια ποικιλία του τύπου αυτού της μικρής ντομάτας είναι και τα κατά πολύ μεγαλύτερα ντοματάκια: Κηπευτικά με το οποία φτιάχνεται το περίφημο γλυκό του κουταλιού "Ντοματάκι" - με το σιρόπι και το ασπρισμένο αμύγδαλο στη μέση.

Bon Appétit!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ψηλά Τακούνια

Κέικ Μαρμπρέ

Σαλάτα Caprese