Τέσσερις βραβευμένοι με Όσκαρ ηθοποιοί

~ έως το 2020: 4 Βραβεία Όσκαρ & Κανών Α΄Ανδρικού ρόλου

Ray Milland - Σκηνή του μπαρ "Χαμένο Σαββατοκύριακο" 1945
Ray Milland - Χαμένο Σαββατοκύριακο 1945
Jon Voight - Επιστροφή 1978
William Hurt - Το φιλί της γυναίκας αράχνης 1985
Jean Dujardin - The Artist 2011

Υπάρχουν τέσσερις ηθοποιοί που κέρδισαν τόσο το Όσκαρ (Oscar Academy Award) /Λος Άντζελες, ερμηνείας Α΄ανδρικού ρόλου, όσο και το Α΄ βραβείο ανδρικής ερμηνείας για το ίδιο έργο, στο Φεστιβάλ των Κανών (Cannes Film Festival) /Κάνες - μέχρι σήμερα, κι αυτοί είναι:

  1. Ray Milland [γ. ΗΒ θ. ΗΠΑ] για το ρόλο του Don Βirnam στη ταινία του Μπίλι Ουάιλντερ "Χαμένο Σαββατοκύριακο" 1945 (Lost Weekend) - Εξετάζεται η περίπτωση του αλκοολισμού. Ο ήρωας είναι αλκοολικός με το ποτήρι του ποτού να είναι πάντα στο κέντρο του ενδιαφέροντος του.
    Λεπτομέρειες: Ο Ρέι Μίλαντ για να αποδώσει σωστά το ρόλο μπήκε επίτηδες σε μια κλινική αποτοξίνωσης. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του, άντεξε ως τη στιγμή που ξεσηκώθηκε η πτέρυγα από μια ομαδική υστερία και έφυγε άρον-άρον - όπως ήταν με τις πυτζάμες. Στο δρόμο τον έπιασε η Αστυνομία και είδε κι έπαθε να αποδείξει πως δεν ήταν τρόφιμος της κλινικής που το είχε σκάσει, αλλά ηθοποιός που είχε εισαχθεί για να μάθει το ρόλο καλύτερα.
  2. Jon Voight [γ. ΗΠΑ] για το ρόλο Luke Martin στη ταινία του Χαλ Άσμπι "Επιστροφή" 1978 (Coming Home) - Εξετάζεται η περίπτωση του πολέμου στο Βιετνάμ.
    Ένας βετεράνος του Βιτενάμ επιστρέφει στην πατρίδα του με τα σημάδια του πολέμου να τον κατατρέχουν ψυχικά.
  3. William Hurt [γ. ΗΠΑ] για το ρόλο του Luis Molina στη ταινία του Ετόρ Μπαμπένκο "Το φιλί της γυναίκας αράχνης" 1985 (Kiss of the Spiderwoman) - Εξετάζεται η περίπτωση της φιλίας ανάμεσα σε έναν πολιτικό κρατούμενο και έναν γκέι στις φυλακές όπου κρατούνται στο ίδιο κελί.
  4. The Artist
(2011) on IMDb
  5. Jean Dujardin [γ. ΓΑΛ] για το ρόλο του George Valentin στη ταινία του Μισέλ Χαζαναβίσιους "The Artist" 2011 - Στην ταινία αναβιώνει η εποχή του βωβού κινηματογράφου και των παρασκηνίων από τα γυρίσματα των ταινιών ενός σταρ του βωβού.

Τα Βραβευμένα Έργα με Όσκαρ Ηθοποιίας και οι σκηνοθέτες τους

Ray Milland
The Lost Weekend 1945 του Billy Wilder
Jon Voight
Coming Home 1978 του Hal Ashby
  • The Lost Weekend 1945 - Billy Wilder /Ray Milland
  • Φωτο από Ταινίες
    Coming Home 1978 - Hal Ashby /Jon Voight, Jane Fonda
  • Kiss of the Spider woman 1985 - Hector Babenco /William Hurt,
  • The Artist 2011 - Michel Hazanavicious /Jean Dujardin

🎥 Καταλαβαίνει λοιπόν κανείς πως είναι πολύ μεγάλοι ηθοποιοί - το ίδιο μεγάλοι είναι και οι σκηνοθέτες που τους οδήγησαν στις πρώτιστες διπλές βραβεύσεις (Αμερικανικά βραβεία "Όσκαρ" και Γαλλικά "Χρυσός Φοίνικας", Κάνες)

William Hurt
Το φιλί της γυναίκας αράχνης 1985 του Hector Babenco
Jean Dujardin
The Artist 2011 του Michel Hazanavicious

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ψηλά Τακούνια

Κέικ Μαρμπρέ

Σαλάτα Caprese