Αναβίωση της Αρχαιότητας

Catherine Deneuve - Αθήνα Ιούνιος 2021Beatrice Borromeo - μανεκέν Αθήνα 2021

Η Κατρίν Ντενέβ στην Αθήνα

Η τελευταία επίδειξη μόδας του οίκου Christian Dior, εδόθη στο Παναθηναϊκό Στάδιο τον Ιούνιο (21) 2021, όπου παρευρέθη ως επίτιμη καλεσμένη του οίκου η Γαλλίδα ηθοποιός Κατρίν Ντενέβ. Η εκδήλωση είχε μεγάλη απήχηση και εντυπωσίασαν οι δημιουργίες του οίκου με φορέματα εμπνευσμένα από την Αρχαιότητα. Μακριές τουαλέτες με αραχνοΰφαντα υφάσματα, κτενίσματα σε στυλ των αρχαϊκών κομμώσεων.

Η Κατρίν Ντενέβ που πάντα ήταν ενσάρκωση της κομψότητας, εμφανίσθηκε στην είσοδο του σταδίου, κατά και μετά την επίδειξη με σύνολο Dior, παντελόνι πουκάμισο ίδιου υφάσματος σε φαρδιά γραμμή με γκρενά και μαύρα επαναλαμβανώμενα σταμπωτά μοτίβα. Τα πέδιλα ήταν μαύρα καθώς και η τσάντα. Το κοσμήματα που έδιναν έναν τόνο σοφιστικέ στο σύνολο ήταν χρυσό βραχιόλι και σκουλαρίκια ίδιας νοοτροπίας.

Ο οίκος είναι από τους προτιμόμενους της καθώς ο στενός φίλος της σχεδιαστής Yves Saint Laurent υπήρξε επικεφαλής σχεδιαστής Dior στα 19 του, διορισμένος από τον ίδιο τον διευθυντή επί Dior - του Marc Bohan, με πολλές δημιουργίες του να έχουν φορεθεί στις παλαιότερες ταινίες της.

Dior Croisière 2022

Η επίδειξη ήταν αφιερωμένη στην Αρχαία Ελλάδα και η φωτογράφιση έγινε επίσης μπροστά στις διαφάνειες φωτογραφιών με τις Καρυάτιδες. Το défilé έγινε από επίλεκτα μανεκέν σε ένα ύφος αρχαίας τελετής με έντονο το στοιχείο μυσταγωγίας καθώς οι αέρινες φιγούρες διέσχιζαν το χώρο της επίδειξης (catwalk) στον αγωνιστικό χώρο του Παναθηναϊκού σταδίου.

Η διάσημη Γαλλίδα ηθοποιός δεν έμεινε στη χώρα μας καθώς αναχώρησε μετά το τέλος των φωτογραφήσεων στα πλαίσια του κοσμικού event "Dior Cruise 2022".

Η καλλιτεχνική διευθύντρια Maria Grazia Chiuri του οίκου παρευρέθη επικεφαλής της επίδειξης.

φωτο από madame.lefigaro.fr

🧵 Σχετικό post Christian Dior εδώ


Επίδειξη Dior Αθήνα - Croisière 2022

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ψηλά Τακούνια

Κέικ Μαρμπρέ

Σαλάτα Caprese