Σούπα Κοτόπουλο

Για το κρύο και το ...κρύωμα

Μια σούπα ιδανική για το πρώτο κρύο του χειμώνα αλλά και για το κρύωμα... 🥣 🍗
  • Υλικά

  1. 1/2 κιλό μπουτάκια κοτόπουλο φρέσκο (νωπό)
  2. λεμόνια (2-3)
  3. αυγά (2-3)
  4. ρύζι για σούπες
  5. Κύβοι κνορ (1 λαχανικών ή κοτόπουλου)
  • Εκτέλεση

Φάση Α΄ (Τα Μπουτάκια)

  • Βράζουμε τα μπούτια κοτόπουλου με την πέτσα σε αρκετό προς λίγο, νερό έχοντας προσθέσει ένα κύβο λαχανικών Knor. Έχουμε αλείψει με ελάχιστο λάδι και μυρωδικά τα μπούτια προηγουμένως.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά αφήνουμε λίγο να κρυώσουν βγάζουμε και πετάμε την πέτσα.
  • Κόβουμε σε μικρά κομμάτια το κοτόπουλο (ξεψαχνίζουμε). Βάζουμε τα μικρά κομμένα κομμάτια του κοτόπουλου εκ νέου στη φωτιά προσθέτοντας λάδι, λίγο ρύζι - περίπου ένα φλιτζανάκι του καφέ (ή και λίγο παραπάνω για πιο πηχτή σούπα), λίγο ακόμη νερό κι αφήνουμε να ξαναβράσουν (πολύ λίγο) σε μεσαία προς χαμηλή φωτιά.

Φάση Β΄ (Το Αυγολέμονο)

  • Ετοιμάζουμε ένα αυγολέμονο ως εξής: Κτυπάμε 2-3 αυγά (αναλόγως με την ποσότητα του κοτόπουλου) προσθέτοντας σταδιακά - χτυπώντας συνεχώς το χυμό απ' τα λεμόνια μαζί με ένα κουτάλι διαλυμένο σε χλιαρό νερό αλεύρι. 
  • Σ' αυτό το μείγμα προσθέτουμε το χλιαρό ζωμό απ' το κοτόπουλο σιγά σιγά με βαθειά κουτάλα (2 δόσεις περίπου) ώσπου να ενοποιηθεί το μείγμα. 
  • Αδειάζουμε το μείγμα αυγών στην κατσαρόλα ανακατεύοντας να ενοποιηθεί με τα υλικά και περιμένοντας να κοχλάσει η σούπα, ώσπου να την κατεβάσουμε απ' το μάτι. Αδειάζουμε σε σουπιέρα και σερβίρουμε.

!Bon Appétit

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ψηλά Τακούνια

Κέικ Μαρμπρέ

Σαλάτα Caprese