Σούπα Κοτόπουλο
Για το κρύο και το ...κρύωμα
Μια σούπα ιδανική για το πρώτο κρύο του χειμώνα αλλά και για το κρύωμα... 🥣 🍗
Υλικά
- 1/2 κιλό μπουτάκια κοτόπουλο φρέσκο (νωπό)
- λεμόνια (2-3)
- αυγά (2-3)
- ρύζι για σούπες
- Κύβοι κνορ (1 λαχανικών ή κοτόπουλου)
Εκτέλεση
Φάση Α΄ (Τα Μπουτάκια)
- Βράζουμε τα μπούτια κοτόπουλου με την πέτσα σε αρκετό προς λίγο, νερό έχοντας προσθέσει ένα κύβο λαχανικών Knor. Έχουμε αλείψει με ελάχιστο λάδι και μυρωδικά τα μπούτια προηγουμένως.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά αφήνουμε λίγο να κρυώσουν βγάζουμε και πετάμε την πέτσα.
- Κόβουμε σε μικρά κομμάτια το κοτόπουλο (ξεψαχνίζουμε). Βάζουμε τα μικρά κομμένα κομμάτια του κοτόπουλου εκ νέου στη φωτιά προσθέτοντας λάδι, λίγο ρύζι - περίπου ένα φλιτζανάκι του καφέ (ή και λίγο παραπάνω για πιο πηχτή σούπα), λίγο ακόμη νερό κι αφήνουμε να ξαναβράσουν (πολύ λίγο) σε μεσαία προς χαμηλή φωτιά.
Φάση Β΄ (Το Αυγολέμονο)
- Ετοιμάζουμε ένα αυγολέμονο ως εξής: Κτυπάμε 2-3 αυγά (αναλόγως με την ποσότητα του κοτόπουλου) προσθέτοντας σταδιακά - χτυπώντας συνεχώς το χυμό απ' τα λεμόνια μαζί με ένα κουτάλι διαλυμένο σε χλιαρό νερό αλεύρι.
- Σ' αυτό το μείγμα προσθέτουμε το χλιαρό ζωμό απ' το κοτόπουλο σιγά σιγά με βαθειά κουτάλα (2 δόσεις περίπου) ώσπου να ενοποιηθεί το μείγμα.
- Αδειάζουμε το μείγμα αυγών στην κατσαρόλα ανακατεύοντας να ενοποιηθεί με τα υλικά και περιμένοντας να κοχλάσει η σούπα, ώσπου να την κατεβάσουμε απ' το μάτι. Αδειάζουμε σε σουπιέρα και σερβίρουμε.
!Bon Appétit
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου