Σύγχρονη Μήδεια

Απολογία Πισπιρίγκου

Μήδεια - Μαρία ΚάλλαςΗ Ρούλα Πισπιρίγκου προσέρχεται στη ΓΑΔΑ

Σήμερα απολογείται η "Μήδεια της Πάτρας" Ρούλα Πισπιρίγκου. Γεγονός είναι πως δεν θα μπορέσει να ξεγελάσει τη Ανακρίτρια δικαστικό καθώς ποτέ κανένας δεν μπόρεσε να στηριχθεί σε ψεύτικες απολογίες περί τάχα αθωότητας ή μη ανάμειξης στις κατηγορίες περί ανθρωποκτονίας, και να παραπλανήσει δικαστικούς λειτουργούς.

Οι δικαστές είναι πολύ έμπειροι άνθρωποι και μόνο από το βλέμμα ή τη στάση του απολογούμενου καταλαβαίνουν το είδος και το βαθμό της εμπλοκής του στην κατηγορία. Μη νομίζει η Πισπιρίγκου πως θα γλυτώσει την προφυλάκιση της στον Κορυδαλλό! Ότι τάχα συνεργάζεται για να τεκμηριωθεί η αιτία θανάτου της κόρης της και των άλλων παιδιών, ότι δεν ήξερε, ότι μέσα στο νοσοκομείο πέθαναν τα δύο παιδιά της, ότι έκανε τα πάντα για να σωθούν κ.ά που θα προβάλει στην απολογία της.

Κανένας που έχει διαπράξει έγκλημα δεν το παραδέχεται κι αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι ανακριτές και κανείς δεν θα μπορέσει να τους εξαπατήσει Η Ρούλα Πισπιρίγκου είναι όπως θα αποδειχθεί "σατανίστρια", πήγαινε σε μάγους και χαρτορίχτρες, δεν ξέρουμε γιατί μένει να διερευνηθεί η όλη της στάση κατά τη διάρκεια του γάμου της με τον Μάνο Δασκαλάκη. Τι είδους σχέση είχαν; Πόσο ζήλευε τον άνδρα της; Γιατί εκτυλίχθηκε αυτό το αποτρόπαιο σκηνικό των θανάτων; Ήθελε να εκδικηθεί τον άνδρα της;

👉 Η τραγωδία Μήδεια του Ευρυπίδη, περιγράφει την πορεία της Μήδειας (Βαρβαρικής καταγωγής πριγκήπισας που ήξερε τη μαγική τέχνη), από την Κολχίδα στη Κόρινθο, όπου και χορήγησε θανατηφόρα δόση δηλητηρίου στη Γλαύκη μέλλουσα γυναίκα του Ιάσωνα και στον πατέρα αυτής βασιλιά Κρέοντα. Επίσης στο αποκορύφωμα της δολοφονικής της μανίας σκότωσε με στιλέτο τα δύο παιδιά της, για να εκδικηθεί ως απατημένη σύζυγος παραμερισμένη από τη Γλαύκη, τον καταπατητή των όρκων πίστης που ήθελε να την απελάσει, Ιάσωνα.

Έργο αυτού που το ανεβάζει, CC BY-SA 4.0, Αναπαράσταση

Ερυθρόμορφος Κρατήρας Η Μήδεια διαφεύγει στην Αθήνα με το άρμα που σέρνουν δύο φτερωτοί δράκοντες και περικυκλώνεται από τον Ήλιο, ενώ κάτω δεξιά απεικονίζεται μία γηραιά τροφός η οποία θρηνεί πάνω από τα σώματα των παιδιών. Ο πατέρας τους, Ιάσονας πλησιάζει από αριστερά. Πάνω βρίσκονται δύο φιγούρες με φτερά, οι προσωποποιήσεις της Ποινής. [Ερυθρόμορφος Κρατήρας του 4ου π.Χ. αιώνα. Μουσείο τέχνης του Κλίβελαντ].

Άλλη του απώτερου παρελθόντος "Μήδεια" είναι στο διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη "Η Φόνισσα" (Η Φραγκογιαννού), πο σκότωνε τα μικρά κορίτσια για να τα γλυτώσει όπως πίστευε με το άρρωστο μυαλό της από την κακή τύχη που τα περίμενε σαν θα μεγάλωναν.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ψηλά Τακούνια

Κέικ Μαρμπρέ

Σαλάτα Caprese