Μυθικά σπαράγγια

Σπαράγγια απ' τον τόπο σου...

Σπαράγγια πράσινα & λευκάΣπαράγγια Συνεταιρισμού ΑγρινίουΣπαράγγια πράσινα

Μία κατ' εξοχήν φυσική γεύση που ποσδίδει σε φαγητά όπως μακαρονάδα, ρυζότο είναι τα σπαράγγια. Αλλά όχι φυσικά αυτά που πουλάνε σε γυάλινα βάζα, αλλά τα φρέσκα σπαράγγια. Στην Ελλάδα παράγουμε σπαράγγια στην περιοχή του Αχελώου στην Αιτωλοακαρνανία.

Εδώ και χιλιάδες χρόνια ο Αχελώος, με τα άφθονα τα νερά του γονιμοποιεί τη γη και συμβάλλει στη δημιουργία ενός μοναδικού οικοσυστήματος, που είναι ιδανικό για μια σειρά από αγροτικές καλλιέργειες.

Χάρη στην εύφορη γη και το εξαιρετικό μικροκλίμα της περιοχής, την αγάπη και την γνώση των ανθρώπων που την καλλιεργούν σε τούτο τον ευλογημένο τόπο, αλλά και σε συνδυασμό με τις τεχνολογικές δυνατότητες της επιχείρησης, τα προϊόντα του Αχελώου έχουν τη δική του ξεχωριστή ταυτότητα και είναι πραγματικά μοναδικά.

Τα πράσινα σπαράγγια

Η γεύση τους θυμίζει εκείνη του αυτοφυούς άγριου σπαραγγιού. Το οικοσύστημα - μικροκλίμα της περιοχής του Αχελώου, το μεράκι και η γνώση των παραγωγών, οι αυστηρές προδιαγραφές καλλιέργειας, ο πρωτοποριακός τεχνολογικός εξοπλισμός των συσκευαστηρίων δίνουν τη δική τους ξεχωριστή ταυτότητα! Φύονται άνω του εδάφους σε αντίθεση με τα άσπρα, χρειάζονται τον ήλιο για τη δημιουργία της χλωροφύλης που δίνει το πράσινο χρώμα στους μίσχους.

Αγόρασα σπαράγγια λοιπόν - καθώς τα είδα στο μανάβη του σούπερ-μάρκετ. Πράσινα, λεπτά, τυλιγμένα σε μπουκέτο με τον σπάγγο τους.

Αλλά πως μαγειρεύονται; Ήταν ένα ερώτημα. Τα βράζω αρκετή ώρα σε λίγο νερό φυσικά, αλλά δυστυχώς τα σπαράγγια ήταν σκληρά. Δεν τρωγόντουσαν!

Τα υπόλοιπα του μικρού δεματιού τα έφτιαξα μια άλλη μέρα. Αλλά τα καθάρισα. Με ένα κοφτερό μαχαιράκι αφαιρείς σιγά σιγά το εξωτερικό περίβλημα. Βγάζεις κάτι λεπτές ίνες και ο κορμός τους γίνεται κάτι σαν καθαρισμένο πράσινο φασολάκι. Τα βράζεις αρκετή ώρα σε λίγο νερό ώσπου να μαλακώσουν. Και τα σπαράγγια είναι έτοιμα να τα φας σαν σαλάτα - μόνα τους, ή συνοδευτικά του ρυζιού ή των μακαρονιών.

Από κει και μετά μπορείς να προσθέσεις κάποια σάλτσα, άσπρη ή ντομάτας 🌿

  • Τα σπαράγγια ανήκουν στην κατηγορία εκείνων των τροφίμων, που εκτός από υπέροχη γεύση έχουν και μεγάλη θρεπτική αξία
  • Περιέχουν ελάχιστους υδατάνθρακες και θερμίδες, ενώ είναι πλούσια σε νερό, μεταλλικά στοιχεία, βιταμίνες B και βιταμίνη C.
  • Μαγειρεύονται με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Βραστά, στον ατμό, στο φούρνο, στη σχάρα.
  • Συνοδεύονται με ελαιόλαδο, λεμόνι, κρεμμύδι, σκόρδο, μαγιονέζα, τυρί και συνοδεύουν άριστα κρέας, ζυμαρικά, θαλασσινά, αυγά και άλλα λαχανικά

Info web: alfa-greekfruits.gr Νεάπολη Αγρινίου 👉

Bon Appétit!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ψηλά Τακούνια

Κέικ Μαρμπρέ

Σαλάτα Caprese