Η Αλήθεια

Την αλήθεια πρέπει να την αναζητήσεις

Catherine Deneuve - "Η Αλήθεια" 2019Catherine Deneuve - Juliette BinocheCatherine Deneuve - "Η Αλήθεια"

🏡 La Vérité (Le Pacte)

Στο οικογενειακό περιβάλλον ενός πανέμορφου, εξοχικού σπιτιού βρίσκεται μια μεγάλη ηθοποιός του Γαλλικού κινηματογράφου καθώς ένας δημοσιογράφος της παίρνει συνέντευξη για το νέο της βιβλίο Απομνημονευμάτων. Εκεί βρίσκεται η άρτι αφιχθείσα από τη Νέα Υόρκη σεναριογράφος κόρη της, με τον σύζυγο της έναν αποτυχημένο ηθοποιό της τηλεόρασης και τη μικρή τους κόρη. Στο σπίτι με την ηθοποιό, ζουν μαζί και δύο φίλοι - ο ένας είναι και μάγειρας, ο άλλος τέως σύντροφος (;) αλλά την επισκέπτονται και ο σκηνοθέτης της νέας ταινίας που γυρίζει, καθώς και ο τέως σύζυγος της πατέρας της Λυμίλ της κόρης.

Είμαι ηθοποιός και λέγοντας ωμή την αλήθεια, δεν βοηθάει, χάνεται το ενδιαφέρον —Φαμπιέν

Αυτό είναι το σκηνικό της νέας ταινίας της Κατρίν Ντενέβ. Συμπρωταγωνίστρια ως η κόρη, η Ζυλιέτ Μπινός - ένα παιχνίδι ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν όπου η αλήθεια ανήκει στον καθένα όπως τη ζει ο ίδιος. Διαφορετική; ναι πάντα, αλλά συνήθως υπάρχει ένα σημείο σύγκλισης και η επαφή μπορεί να αποκαθίσταται - έστω μετά από κάποιο χρόνο, έστω μετά από ψυχικές - το λιγότερο, εκδορές.

Ο Hirokazu Koreeda - Βενετία 76η Mostra εν μέσω των ηθοποιών
Μόνο και από την παρουσία (επιβλητική) και την ηθοποιία (εξαιρετική) της Ντενέβ, η ταινία αξίζει να παρακολουθηθεί.

Η ταινία γυρίστηκε από τον Ιάπωνα σκηνοθέτη (γ. Νότιος Ιαπωνία /Nagasaki) Hirokazu Koreeda ("Κλέφτες Καταστημάτων" '18, "Τρίτο Έγκλημα" '17) και είναι η πρώτη ταινία που γυρίζει εκτός του πατρίου εδάφους. Εκπροσώπησε τη Γαλλία στη Mostra 2019 όπου παρευρέθησαν όλοι από το καστ με επικεφαλής τις ωραίες (καθώς ο σκηνοθέτης είχε προδήλως γοητευθεί) Catherine Deneuve, Juliette Binoche.


La Vérité 2019 - Juliette Binoche, Ethan Hawke, Catherine Deneuve

Η Ταινία

The Truth (2019) on IMDb

  • Τίτλος: Η Αλήθεια La Vérité /Le Pacte (Συνθηκολόγηση)
  • Σκηνοθεσία:Hirokazu Koreeda
  • Σενάριο: Hirokazu Koreeda
  • Πρωταγωνιστούν: Catherine Deneuve, Juliette Binoche, Ethan Hawke, επίσης οι Ludivine Sagnier, Manon Clavel
  • Είδος: Δραματική
  • Έτος: 2019
  • Διάρκεια: 106΄
  • Τοποθεσίες γυρισμάτων: Παρίσι, περίχωρα
  • Χώρα παραγωγής: Γαλλία
  • Τιμητικές διακρίσεις: Faro island '21, υποψηφιότητες καλύτερη ηθοποιός Κ. Ντενέβ, Ζ. Μπινός, Βενετία '19 Υποψηφιότητα (καλύτερη ταινία) Χρυσός Λέων: Χιροκάζου Κορέντα
  • Τραγούδι: Storms never last
  • Αξιολόγηση: 💛💛💛 (κάπως μπερδεμένο παρόν με τα πολλά πλάνα από τα γυρίσματα της νέας ταινίας της ηθοποιού Φαμπιέν, με αναφορές στο παρελθόν) Χρόνοι συμπλεκόμενοι

Storms never last - Country Music /Texas - Nashville TN


Waylon Jennings, Jessi Colter - Storms never last

Ρήσεις

Στο αυτοκίνητο συζητούν για κάποιες ηθοποιούς που είχαν όμοια αρχικά στο όνομα τους όπως η Simone Signoret, Anouk Aimé - επεμβαίνοντας ο οδηγός στη συζήτηση, αναφέρει τη Brigitte Bardot και η Φαμπιέν απαντά: Τέλος πάντων... (Enfin...)
Φαμπιέν Ντανζεβίλ: "Είμαι ηθοποιός και λέγοντας την ωμή αλήθεια, αυτό δεν βοηθάει, χάνεται το ενδιαφέρον!"

Λεπτομέρειες

Στο τραπέζι τουαλέτας στο δωμάτιο της Φαμπιέν υπάρχουν δύο βραβεία Σεζάρ - το μεγαλύτερο βραβείο της Γαλλίας - ότι τα είχε κερδίσει η ίδια. Τα Σεζάρ ανήκουν προφανώς στη Κατρίν Ντενέβ γιατί τα είχε κερδίσει στις ταινίες Το τελευταίο μετρό" (1980 σκην. Francois Truffaut) και "Ινδοκίνα" (1992 σκην. Régis Wargnier). Στο σαλόνι όπου βρίσκεται ακουμπισμένο το βιβλίο της Φαμπιέν, το εξώφυλλο κοσμεί μια ωραιότατη φωτογραφία της ίδιας της Κατρίν Ντενέβ.
Catherine Deneuve: 128 ταινίες (πρωταγωνιστικοί ρόλοι)
Εκπροσώπισε τη Γαλλία στο Φεστιβάλ Βενετίας (Μόστρα) 2019


La Vérité - Συνέντευξη Catherine Deneuve, 2019 (Διάρκεια 6΄11'')

👉 Ερωτηθείσα στην άνω συνέντευξη με ποιους παλιούς σκηνοθέτες θα ήθελε να γυρίσει μια ταινία απάντησε με τον (Joseph Leo) Mankiewicz! ταινίες του: Όλα για την Εύα πρωταγωνίστρια η Μπέτ Ντέιβις, Ξαφνικά πέρυσι το καλοκαίρι, Κλεοπάτρα πρωταγωνίστρια η Λιζ Τέιλορ κ.ά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ψηλά Τακούνια

Κέικ Μαρμπρέ

Σαλάτα Caprese