Κρυμμένος βασιλιάς

Ρόδι το πλουσιοπάροχο

Κομμένο ρόδι οριζόντιαΦρουτοσαλάτα με χυμό ροδιού

Η ροδιά είναι ένα υπέροχο κοντόσωμο μάλλον δένδρο με κόκκινα λουλούδια και γυαλιστερά μικρά, λογχοειδή φύλλα. Στολίζει τις αυλές των σπιτιών και τους κήπους - όχι τους δρόμους, γιατί τα φρούτα που κάνει είναι υπέροχα - αν και στη καρδιά των κόκκων του φρούτου, υπάρχει ένα σκληρό μικρό κουκούτσι.

Αυτό το μικρό δενδράκι βγάζει πλούσιους καρπούς. Αν τα ρόδια είναι μεγάλα, μέσα από τον στρογγυλό ξυλώδη φλοιό, χρωματισμένο με ροζ και κόκκινες πινελιές θαρρείς κάποιου ζωγράφου βρίσκεται μια πληθώρα χρωματιστών, λαμπερών μπίλιων. Ούτε που το φαντάζεσαι πως κάτω από το χρωματιστό σκληρό ένδυμα βρίσκεται ένας βασιλιάς των φρούτων...

Η Εποχή του Ροδιού

Ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας που ωριμάζει το ρόδι. Μέχρι τις αρχές του Ιανουαρίου θα έχει φθάσει σε πλήρη ωρίμανη και συνακόλουθα προσφέρει τους καρπούς του για το γούρι το Νέου Έτους - καθώς συνηθίζεται να σπάνε ένα ρόδι στο κατώφλι του σπιτιού για την καλή τύχη!

Τρώμε τα ρόδια ανοίγοντας τα στα δύο και με ένα μυτερό μαχαίρι ξεφλουδίζουμε το εξωτερικό, μετά χωρίζουμε το φρούτο από τον άσπρο ιστό που περικλύει τους βυσινί κόκκους του. Αν είμαστε τυχεροί θα βρούμε πως τα μέσα σποράκια δεν είναι και τόσο σκληρά και θα μπορέσουμε να τα σκορπίσουμε μέσα στη σαλάτα μας με πράσινα φύλλα ρόκας και ντοματινιών.

Αν είναι σκληρά τα μέσα κουκούτσια τα κάνουμε χυμό στον αποχυμωτή και βγαίνει ένας πλούσιος βυσινί χυμός ιδανικός για το γιαούρτι με μέλι και μπανάνες ή όποιο άλλο φρούτο έχουμε που να πηγαίνει βέβαια η γεύση του. Περιχύνουμε και με μέλι και η υπέροχη φρουτοσαλάτα με γιαούρτι είναι έτοιμη!

Το ρόδι θεωρείται τυχερό φρούτο. Κατά την παράδοση, την παραμονή του νέου έτους σπάνε ένα ρόδι στην πόρτα λίγο πριν επιστρέψουν στο σπίτι.

Πηγή φωτό wikipedia εδώ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ψηλά Τακούνια

Κέικ Μαρμπρέ

Σαλάτα Caprese