Χωνάκια από τη Νορβηγία

Scandinavian Krumkakes

Τα Κρουμκέικς (χωνάκια) είναι Σκανδιναυικού τύπου τραγανά μπισκότα τα οποία ψήνονται σε ειδικό σιδερένιο σκεύος - κάτι σαν αυτό που φτιάχνονται οι βάφλες (βαφλιέρα) - αν δεν διαθέτεις το σκεύος κρουμκέικ. Εναλλακτικά γίνονται στο σκεύος που ψήνονται οι κρέπες. Χρειάζεται ένας ξύλινος κώνος για το σχήμα ή ένα σκληρό χαρτόνι τυλιγμένο σαν χωνάκι όπου θα τοποθετείς κάθε φορά τον ψημένο χυλό.

Υλικά

Κύρια υλικά Μπισκότων
  • Αυγά
  • Ζάχαρη
  • Βουτυρο
  • Αλεύρι
  • 1/2 φλ. βούτυρο
  • 3 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
  • 1φλ ζάχαρη
  • 1/2 κουτ γλ. βανίλια
  • 1/2 κουτ γλ. τριμμένο κάρδαμο
  • 1 1/4 φλ. αλεύρι

Σκεύη

  • Βαφλιέρα ή κρεπιέρα
  • Ξύλινος ή χαρτονένιος κώνος

Εκτέλεση

Σε μεσαίο τηγάνι λυώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Μόλις κρυώσει το βούτυρο ρίχνουμε τη ζάχαρη, τα αυγά, το κάρδαμο τη βανίλια. Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά ανακατεύοντας ώσπου να γίνει ένα λείο μείγμα.

Ζεσταίνουμε τη σιδερένια πρέσα και αδειάζουμε με κουτάλα μια μικρή ποσότητα του μείγματος - τόσες φορές όσες τα προς παρασκευή μπισκότα (ώσπου να τελειώσει το μείγμα).

Βγάζουμε ένα ένα τα μπισκότα μόλις ροδοκοκκινίσουν από το σκεύος και τυλίγουμε το καθένα γρήγορα - πριν κρυώσει και σκληρύνει, στον κώνο (όσο είναι ζεστά) - ένα ένα σταδιακά. 

👉 Παραλλαγή σε σκεύος για κρέπες: Τυλίγουμε το ήδη ζεστό είδους κρέπα, μείγμα γύρω απ' τον κώνο. Περιμένουμε να κρυώσει - ανάλογα με το μέγεθος του τηγανιού /Tefal) και αφαιρούμε τον κώνο - σταδιακά - τόσες φορές όσες χρειάζεται μέχρι να τελειώσει το μείγμα για τα μπισκότα.

👉 Γεμίζουμε προαιρετικά το κάθε μπισκότο με κρέμα της αρεσκείας μας - συνήθως σαντιγύ ή κρέμα βανίλια. Το καλοκαίρι με παγωτό!

Καλή Επιτυχία!🥮

Related Νορβηγία μια χώρα όπου άξίζει να ζεις  εδώ


Κρέπες Παρλιάρος

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ψηλά Τακούνια

Κέικ Μαρμπρέ

Σαλάτα Caprese