Κέικ βανίλιας με ξινόγαλα
Κέικ βανίλιας με ξινόγαλα
Κέικ βανίλιας με ξινόγαλα | Αφράτο Κέικ βανίλιας με ξινόγαλα |
Cake vanilla with sour-milk
Υλικά
- 225γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (π.χ. Lurpak)
- 363γρ λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
- 4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 285γρ ξινόγαλα
- 460γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (φαρίνα)
Οδηγίες
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου αντιστάσεις πάνω κάτω.
- Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε με το εξάρτημα φτερό το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να έχουμε μία λευκή κρέμα.
- Στη συνέχεια χτυπάμε τα αυγά και ρίχνουμε και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα αφράτο μείγμα.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε το ξινόγαλο και ανακατεύουμε σε αργή ταχύτητα ίσα ίσα να ενσωματωθεί στο μείγμα.
- Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και με μία μαρίζ (σπάτουλα σιλικόνης) ανακατεύουμε με ελαφρές κινήσεις. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα.
- Ψήνουμε για περίπου 70λεπτά μέχρι το μαχαίρι να βγαίνει στεγνό. Αφήνουμε να κρυώσει και στη συνἐχεια ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς σε σχάρα.
Σημειώσεις
Φέτα κέικ | Κέικ από τη φόρμα |
Σε περίπτωση που δεν έχουμε ξινόγαλο μπορούμε να αντικαταστήσουμε με 145γρ γάλα και 140γρ γιαούρτι Σε περίπτωση που δεν έχουμε φόρμα σιλικόνης, φροντίζουμε να βουτυρώσουμε/αλευρώσουμε τη φόρμα για να μην κολλήσει το κέικ
Για μια πιο υγιεινή εκτέλεση αντί για βούτυρο βάζουμε λάδι. Βάζουμε δύο αυγά αντί για τέσσερα
πηγή craftcooklove.gr 💦
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου