Κέικ Μαρμπρέ

Κέικ Μαρμπρέ

Cake Marbré
Cake & Cocoa
Cake MarbréΚακάο για κέικ σοκολάτας

Cake Marbré

Η Συνταγή

Άλλη ονομασία του κέικ αυτού "Τροφή του διαβόλου" —το έφτιαχνε η μητέρα μιας φίλης μου και συχνά τη ρωτούσα: θα έχετε και το κέικ όταν έρθω;

Χτυπάτε 250 γρ. (1 ½) φλ.τσαγιού βούτυρο ή μαργαρίνη, ρίχνετε τμηματικά 40 γρ. (2 ½) φλ. τσαγιού ζάχαρη και ένα-ένα 4-5 (ή και λιγότερα) αυγά. Συνεχίζετε το χτύπημα για 3΄. Προσθέτετε διαδοχικά 1 πακέτο Φαρίνα Γιώτης, 260 ml (1 ¼) φλ. τσαγιού γάλα και βανίλια (Βανιλίνη Άτλας) ή ξύσμα πορτοκαλιού αν σας βρίσκεται, ανακατεύοντας ελαφρά.

Παίρνετε 7 κουτ. σούπας ζύμη προσθέτετε 2 κουτ. σούπας κακάο Γιώτη και ανακατεύετε. Στρώνετε στη φόρμα τη μισή ζύμη, προσθέτετε το μείγα κακάο και τελειώνετε με την υπόλοιπη ζύμη. Με πιρούνι ανακατεύετε ελαφρά ώστε να αναμειχθούν οι στρώσεις. Βάζετε το μείγμα σε δύο φόρμες ή δύο στρογγυλές ν. 22 βουτυρωμένες και αλευρωμένες Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα.

 Ενέργεια ανά 100 γρ. 387 cal ανά μερίδα 43 cal

🧁Η ονομασία του προέρχεται από το μάρμαρο (marbre γαλλικά) λόγω των νερών που κάνει στην υφή του

Κέικ Σοκολάτας

Παρασκευάζετε τη ζύμη για κέικ μαρμπρέ. Προσθέτετε 5 κουτ. σούπας κακάο Γιώτης και ανακατεύετε πολύ καλά.

 Κακάο σε σκόνη: 20-22% λιπαρά

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αντρέ Τεσινέ - Το τέλος το σκέπτομαι στο τέλος

Σουσάμι - σπόρος της γης