Muffins έξτρα γευστικά κέΙκς

Γευστικά muffins

Tasty Muffin
Stergiou Muffin
Muffin Stergiou
Caramel Muffin Stergiou

Stergiou muffins

Μικρές extra γευστικές - παρασπονδίες, απαραίτητες όμως στο φάσμα των αισθήσεων.
🧁 Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε μία αφράτη βουτυρένια ζύμη που κρύβει μέσα της μία λαχταριστή γέμιση από ρευστή αλατισμένη καραμέλα; Το muffin αυτό συστήνεται στους λάτρεις των απλών γεύσεων κέικ που θέλουν όμως κάτι παραπάνω από το γλυκό τους σνάκ: πάντρεμα υφών, όπως αυτό της αφράτης ζύμης και υγρής καρδιάς από καραμέλα αλλά και των συμπληρωματικών γεύσεων όπως του βουτύρου και του salted caramel. Συνοδεύει ιδανικά τον καφέ και το τσάι ενώ απολαμβάνεται εξίσου απολαυστικά και σκέτο.

Θερμίδες: 100 γρ. 386 θερμ. (Κέικ 120 γρ.) Λιπαρά: 16,6 γρ. Υδατάνθρακες: 53,9 γρ.

Η Γέμιση Kαραμέλας

Φτιάξε το δικό σου μάφιν!

Υλικά

  • Αλεύρι σίτου
  • Ζάχαρη
  • Αυγά
  • Βούτυρο - για τη γέμιση:
  • Αλατισμένη καραμέλα (ζάχαρη, νερό, γάλα, σιρόπι γλυκόζης, αλάτι, καραμέλα)

Εκτέλεση

Αναμειγνύουμε το αλεύρι με τα αυγά τη ζάχαρη το βούτυρο. Πλάθουμε τη ζήμη και τη ξεχωρίζουμε σε μικρές μπάλες. Ανοίγουμε με τον πλάστη μία μία μπάλα, στρώνουμε με ένα κουτάλι στο μέσον την καραμέλα που προηγουμένως έχουμε ετοιμάσει σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας τα υλικά του σιροπιού. Κλείνουμε τη μπάλα και τοποθετούμε σε τετράγωνα κομμάτια λαδόκολας που έχουμε ήδη κόψει. Διπλώνουε τις άκρες γύρω από τη ζύμε σχηματίζοντας τρίγωνα. Τοποθετούμε σε ταψί τα κεϊκάκια και ψήνουμε στους 180 ώσπου να ροδίσουν.

Αρχική πηγή: stergioufamily.gr

Post Scriptum Μετά από το μάφιν, συνεχείστε αν θέλετε (που θέλετε...!) με γευστικά κάστανα με μαύρη σοκολάτα επικάλυψη. Εγώ έφαγα δύο και ήταν τέλεια!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ψηλά Τακούνια

Κέικ Μαρμπρέ

Σαλάτα Caprese