Μήλα στο φούρνο

Μήλα ψητά στο φούρνο

Apples in Oven

🍎 Apples in the oven

Μια εξαίσια συνταγή για μήλα στο φούρνο

Γενικά τα μήλα είναι σκληρά οι περισσότερες ποικιλίες μια παραλλαγή τους είναι να γίνουν ψητά στο φούρνο τυλιγμένα ξεχωριστά σε φύλλο κρούστας

Υλικά

  • Μήλα 5-6 μεγάλα τύπου στάρκιν Ζαγοράς ή φούτζι Βερμίου
  • Ζάχαρη μαύρη
  • Κανέλα
  • Πορτοκάλι
  • Κουκουνάρια
  • Αμύγδαλα εφιλέ

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε με το ειδικό εργαλείο τα μήλα στο μέσον όπου το κοτσάνι με τα κουκούτσια. Προσθέτουμε ζάχαρη μέσα στα μήλα και στο ταψί καθώς 1 πορτοκάλι σε φέτες. Γεμίζουμε λίγο το ταψί με νερό και τοποθετούμε σε φούρνο στους 200 αρχικά για να χαμηλώσουμε μόλις αρχίζει το νερό να βράζει.
  2. Όταν μαλακώσουν τα βγάζουμε από το ταψί σε πιατέλα. Περιμένουμε να κρυώσουν αρκετά.
  3. Έχοντας ετοιμάσει τετράγωνα κομμάτια από το φύλλο κρούστας, απλώνουμε και αλείφουμε με μείγμα βουτύρου και λαδιού πολύ απαλά.
  4. Παίρνουμε δύο κομμάτια από τα φύλλα και τυλύγουμε ένα ένα τα μήλα σε σχήμα μαντιλιού και ενώνουμε τις άκρες ή απλά τυλίγουμε γύρω από κάθε μήλο περιμετρικά. Πασπαλίζουμε με αμύγδαλα εφιλέ πριν ενώσουμε τις άκρες. Τοποθετούμε στο φούρνο ξανά για περίπου 30΄ ώσπου να ροδίσει το φύλλο
  5. Περιχύνουμε με ένα σιρόπι που ετοιμάσαμε σε κατσαρολάκι με λίγο νερό, ζάχαρη, λεμόνι ανακατεύοντας το ώσπου να δέσει.

Το σιρόπι

Παίρνουμε το ζουμί από το ταψάκι όπου ψήθηκαν τα μήλα και προσθέτουμε λίγο νερό, αρκετή ζάχαρη και περίπου ένα (μικρό) λεμόνι. Βράζουμε σε κατσαρολάκι και μόλις δέσει κάπως περιχύνουμε τα μήλα με το φύλλο κρούστας τυλιγμένα, και ψήνουμε ακόμη για 30΄ στο φούρνο.

Notes Οι φλούδες από τα μήλα βγαίνουν αμέσως αν είναι σε θερμοκρασία δωματίου

Wise Cat
Wise cat

Bon Appétit!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μισόκλειστη πόρτα

Λεμόνι στο ψυγείο

Βάλσαμο για το σπίτι