Με μανιτάρια και gorgonzola
Farfalle με μανιτάρια και τυρί Gorgonzola
🍝 Farfalle με μανιτάρια και τυρί Gorgonzolla
Υλικά
200γρ. Barilla Farfalle (φιογκάκια)
300γρ. Φρέσκα μανιτάρια
100γρ. Κρεμμύδι
20γρ. Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Μαϊντανός
Για την Μπεσαμέλ
300ml. Γάλα
15γρ. Βούτυρο
15γρ. Αλεύρι
200γρ.
Τυρί Gorgonzola
Αλάτι, λευκό πιπέρι
Εκτέλεση
Βήμα 1
Σοτάρουμε τα μανιτάρια με το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και αλάτι.
Βήμα 2
Για την μπεσαμέλ: Λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το ζεστό γάλα και καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι. Μόλις το μείγμα βράσει, προσθέτουμε το τυρί gorgonzola και το αφήνουμε να λιώσει.
Βήμα 3
Βράζουμε τα Farfalle και τα στραγγίζουμε “al dente”.
Βήμα 4
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τη μπεσαμέλ.
Βήμα 5
Ψήνουμε στο φούρνο στους 180ο για 20 λεπτά.
Bon Appétit!

Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου