Με σπανάκι και ρικότα
Lasagne με σπανάκι και τυρί ricotta
![]() | |
| Λαζάνια με σπανάκι και τυρί Ρικότα | Lasagne |
With spinach and ricotta - 🍕 Cuccina Italiana
Χρόνος προετοιμασίας: 50 λεπτά συνολικά
Υλικά (για 4 Μερίδες
500 γρ. Lasagne Barilla Collezione
2 Κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
3 Κουταλιές της σούπας βούτυρο
3 Κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 Φλιτζάνι κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
50 γρ. Κατεψυγμένο σπανάκι(ή φρέσκο ακόμη καλύτερα)
400 γρ. Τυρί Ricotta
3 Φλιτζάνια γάλα σε χλιαρή θερμοκρασία
1 Φλιτζάνι τυρί Parmigiano-Reggiano τριμμένο
Αλάτι και μαύρο πιπέρι κατά βούληση
Ετοιμασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 C.
Βήμα 2
Σε ένα μεγάλο τηγάνι τσιγαρίζετε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά για 4-5 λεπτά. Προσθέτετε το σπανάκι και αλατοπιπερώνετε. Έπειτα σοτάρετε για 5 λεπτά και αφαιρείτε από την φωτιά για να κρυώσει το μείγμα.
Βήμα 3
Για το μείγμα με την Ricotta: Αναμειγνύετε τυρί Ricotta, σπανάκι και τα ¾ του φλιτζανιού τυρί Parmigiano. Έπειτα, αλατοπιπερώνετε.
Βήμα 4
Για την μπεσαμέλ: Σε μια κατσαρόλα λιώνετε το βούτυρο, προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά για 2-3 λεπτά. Στην συνέχεια, προσθέτετε το χλιαρό γάλα και αφήνετε να σιγοβράσει. Ανακατεύετε καλά για να μην δημιουργηθούν σβώλοι. Αλατοπιπερώνετε και όταν η μπεσαμέλ φτάσει σε σημείο βρασμού, την αφήνετε να σιγοβράζει για άλλα 5 λεπτά.
Βήμα 5
Για τα λαζάνια: Απλώνετε στο ταψί την μπεσαμέλ, από πάνω προσθέτετε 4 φύλλα λαζάνια, 1 φλιτζάνι από το μείγμα με την Ricotta και πασπαλίζετε με τυρί Parmigiano. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία για ακόμη 3 στρώσεις.
Βήμα 6
Για την επάνω στρώση απλώνετε την υπόλοιπη μπεσαμέλ, το μείγμα με την Ricotta και πασπαλίζετε με τυρί Parmigiano. Ψήνετε για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και να φουσκώσει η μπεσαμέλ.
Βήμα 7
Αφήνετε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά και σερβίρετε.
Τα Λαζάνια έχουν ορθογώνιο σχήμα από ζύμη με αυγό, περίτεχνα ανοιγμένα για να εξασφαλιστεί η ιδανική υφή και διαπερατότητα για τη συγκέντρωση και την ανάδειξη του συνοδευτικού. Τα Lasagne Uovo (με φρέσκα αυγά από κότες ελεύθερης βοσκής) της σειράς Collezione της Barilla, εξάλλου, είναι έτοιμα σε μόλις 20 λεπτά στο φούρνο. Μέσα σε λίγα λεπτά, ένα τέλειο αποτέλεσμα.
Λεπτομέρειες
Χρόνος μαγειρέματος 20 λεπτά
Μέγεθος Συσκευασίας κουτιού Barilla 500 γρ
Σειρά Collezione
Τα λαζάνια είναι από τα αγαπημένα μου φαγητά! Συνήθως δεν βρίσκεις πετυχημένες εκτελέσεις έξω - και στο σπίτι ... κάπως δύσκολο ωστόσο αυτή η συνταγή είναι κατατοπιστική και σίγουρη για την επιτυχία της... Bon Apétit!!
Italiano vero - Toto Cotugno


Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου