Κέικ με ταχίνι και μέλι

Με ταχίνι και μέλι

Κέικ με ταχίνι και μέλι
🛒 Καλάθι αγορών: Ταχίνι Μέλι, Αλεύρι, Πορτοκάλι Καρύδια Κανέλα

Υλικά:

200 γραμμάρια ταχίνι
2/3 της κούπας μέλι (αν θέλετε, μπορείτε να βάλετε λίγο παραπάνω)
100 γραμμάρια χλιαρό νερό
200 γραμμάρια φρεσκοστυμένος χυμός πορτοκαλιού
Το ξύσμα από 1 μεγάλο πορτοκάλι
1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
400 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Προαιρετικά: τριμμένα καρύδια, σταφίδες (Σημείωση: πρέπει να αλευρωθούν πριν μπουν στο μείγμα για να μη κατέβουν στη βάση του κατά το ψήσιμο)

Εκτέλεση: (Φάσεις 4)
Βήμα 1ο: Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το μέλι με το ταχίνι και με έναν αυγοδάρτη ανακατεύουμε προσθέτοντας σιγά – σιγά το νερό και το χυμό του πορτοκαλιού μέχρι να λιώσει το ταχίνι και ενσωματωθούν όλα τα υλικά.

Βήμα 2ο
Προσθέτουμε το ξύσμα από το πορτοκάλι, την κανέλα, τα τριμμένα καρύδια και τη σταφίδα και ανακατεύουμε καλά.

Βήμα 3ο
Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι το μείγμα μας να γίνει ενιαίο.

Βήμα 4ο
Ρίχνουμε το περιεχόμενο του μπολ σε ένα πολύ καλά βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί διαμέτρου 24 εκατοστών και ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 160 βαθμούς φούρνο για περίπου 45 λεπτά.
*Ελέγχουμε αν ψήθηκε στα 40 λεπτά μπήγοντας ένα μαχαίρι στο κέντρο του κέικ. Αν βγει χωρίς υπολείμματα ζύμης σημαίνει ότι είναι έτοιμο. Αν όχι, τότε χρειάζεται να μείνει στο φούρνο λίγα λεπτά ακόμα για να συνεχίσει το ψήσιμο.

Bon Appétit!

Πριν το φτιάξετε, λάβετε υπ' όψιν πως δεν έχει αυγά, βούτυρο - άρα είναι απολύτως νηστίσιμο και υγιεινό!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ψηλά Τακούνια

Κέικ Μαρμπρέ

Σαλάτα Caprese