Φεστιβάλ Ισπανόφωνων ταινιών

Πανόραμα Ισπανόφωνων ταινιών

Fidel Castro
Ο Φιντέλ από κοντά - MX, CU, US
Το όνειρο του Μαρακάμε - Μεξικό

Από τις 12 Οκτωβρίου ξεκινά το φεστιβάλ Ισπανόφωνων ταινιών Αθήνας (FECHA) Festival de Cine Hispanófono de Atenas που θα μεταδίδονται διαδικτυακά. Πρόκειται για ταινίες νέων κινηματογραφιστών από χώρες όπως Ισπανία, Περού, Μεξικό, Χιλή κλπ που θα δώσει την ευκαιρία στο κοινό να γνωρίσει τις τελευταίες ταινίες από τις χώρες αυτές.

Ισπανόφωνοι Σκηνοθέτες

Κατά τη διάρκεια των Ημερών Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Días de Cine Hispanófono, θα παρουσιαστούν έξι (6) Ισπανόφωνες ταινίες από την Ισπανία, την Αργεντινή, το Μεξικό, το Περού και την Κούβα, μέσω διαδικτύου και απολύτως δωρεάν για όλη την Ελλάδα.

Ενδεικτική επιλογή (2):

Το όνειρο το Μαρακάμε El sueño del Mara’akame

Federico Cecchetti / Μεξικό / 2016 / 90'

Ο Νιέρι, είναι ένας νεαρός Ουιτσόλ που έχει όνειρο να ταξιδέψει στην Πόλη του Μεξικού για να παίξει σε μια συναυλία, αλλά ο πατέρας του, ένας Μαρακάμε (Σαμάνος), έχει άλλα σχέδια για αυτόν. Θέλει ο γιος του να ακολουθήσει τις παραδόσεις και να βρει το γαλάζιο ελάφι στα όνειρά του, για να μάθει να θεραπεύει και να γίνει και αυτός Μαρακάμε. Ο Νιέρι θα ταξιδέψει στην πρωτεύουσα, όπου θα χαθεί μεν, αλλά θα βρει το όραμά του.


Federico Cecchetti - Το όνειρο του Μαρακάμε 2016

Ο Φιντέλ από κοντά Fidel de cerca

Eduardo Flores, Gabriel Beristain, Roberto Chile / Μεξικό, Κούβα, ΗΠΑ / 2020 / 94’

Η ταινία δεν είναι χρονολογική αποτύπωση των γεγονότων αλλά μια μοναδική ματιά από κοντά, σε μία από τις πιο εμβληματικές και μελετημένες, αλλά λιγότερο γνωστές προσωπικότητες της εποχής μας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ψηλά Τακούνια

Κέικ Μαρμπρέ

Σαλάτα Caprese