Το ραντεβού των σταρς

Το ραντεβού των σταρς

Brigitte Bardot Pablo Picasso
Στις σκάλες - Στο Vallois
Στο ατελιέ του ζωγράφου
Brigitte Bardot - Pablo PicassoΣτις σκάλες του σπιτιού του Picasso

Stars rendez-vous

💫 Brigitte Bardot
Μια λίστα εικόνων

Σ' εκείνη τη μακρινή δεκαετία πολλά μπορούσαν να συμβούν καθώς η δημοσιότητα έπεφτε επάνω στ' αστέρια της 7ης Τέχνης που μόλις ανέτελλαν και μάγευαν με την εμφάνιση τους στο πανί. Όταν η Μπαρντό συνάντησε τον Πάμπλο Πικάσο ήταν μια νεοανερχόμενη ηθοποιός, εκείνος ήδη ένας φτασμένος ζωγράφος. Τι κοινό μπορούσαν να έχουν; ένα είναι σίγουρο: η αντιφατικότητα των εντυπώσεων στο κοινό.

Ο ένας ως ζωγράφος κέρδιζε τον θαυμασμό ή την επίκριση. Η άλλη ως ηθοποιός το ίδιο. Ο ένας γιατι ζωγράφιζε αφηρημένα έργα τα οποία άλλοι θαύμαζαν (επαϊοντες) άλλοι αντιπαθούσαν (αδαείς περί τη μοντέρνα ζωγραφική τους έλεγαν), η άλλη για τις εμφανίσεις της στην οθόνη - κάποιοι τις θεωρούσαν τολμηρές... Όμως και οι δύο είχαν ολοσχερή απήχηση στο αντίθετο φύλο.

Οι θαυμάστριες, γιατί ως γνωστόν οι γυναίκες έλκονται από τους πετυχημένους άνδρες - όσο κι αν άσχημοι μπορεί να είναι, ήταν γύρω απ' τον διάσημο Ισπανό ζωγράφο σύμβολο του χρωστήρα, πολλές, το ίδιο οι ανδρες, γύρω από τη διάσημη Γαλλίδα ηθοποιό, σύμβολο του ερωτισμού.

Reportage "Life" 1956

Vallois Cannes - Brigitte Bardot - Pablo Picasso

Το 1956 η Brigitte. Bardot, επισκέφθηκε τον Pablo Picasso στο στούντιο του στην περιοχή Vallois των Κανών όπου λάμβανε χώρα το Φεστιβάλ των Κανών με τη συμμετοχή στο διαγωνιστικό τμήμα του έργου που πρωταγωνιστούσε "Ο Θεός επλασε τη γυναίκα" του τότε συζύγου της Roger Vadim. Η ταινία έτυχε πολλών ευνοϊκών κριτικών - ουσιαστικά το έργο που την καθιέρωσε ως σύμβολο του σεξ. Την εποχή αυτή προσκλήθηκε στο σπίτι του ζωγράφου και το περιοδικό Life έκανε ένα ρεπορτάζ για το νέο αστέρι του σινεμά επ' ευκαιρία της συνάντησης στο Vallois, στο στούντιο του ζωγράφου.

Τώρα αν τα δύο αυτά σύμβολα ενώθηκαν πέρα από τον φυσικό περίγυρο μιας φωτογραφίας, μένει να ερευνηθεί περισσότερο...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ψηλά Τακούνια

Κέικ Μαρμπρέ

Σαλάτα Caprese