Σαλάτα Caprese

Σαλάτα Καπρέζε με μανούρι & παντζάρια

Caprese Salad

Insalata Caprese

Γευστικές εμπνεύσεις από την κοντινή μας Ιταλία

Υλικά

  • 2-3 παντζάρια μεγάλα (φρέσκα από τον μανάβη)
  • 300γρ. τυρί μανούρι (ή ανθότυρο)
    • Για το ντρέσιγκ
    • 2-3 κουταλιές Άλτις Balsamico di Modena
    • 4-6 κουταλιές ελαιόλαδο
    • ρίγανη
    • αλάτι
  • Για το γαρνίρισμα φύλλα ρόκας ή και του παντζαριού

Εκτέλεση

  • Κόβουμε τους βολβούς από τα παντζάρια και αφαιρούμε τα κοτσάνια τους. Πλένουμε πολύ καλά χωρίς να τα ξεφλουδίσουμε και βράζουμε στην κατσαρόλα με νερό για περίπου 1/2 ώρα
  • Κατεβάζουμε και στραγγίζουμε. Ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε σε χοντρές φέτες. 
  • Σε ένα μπολ λιώνουμε το μανούρι ώστε να γίνει αλοιφή. Σε ένα άλλο μπολ αναμειγνύουμε το λάδι, το μπαλσάμικο, τη ρίγανη, το αλάτι έως ότου ενωθούν. 
  • Σε μια πιατέλα βάζουμε μια φέτα  από παντζάρι, απλώνουμε 2-3 κουταλιές μανούρι και επαναλαβάνουμε τειλειώνοντας με μια φέτα παντζαριού. Γαρνίρουμε με λίγο μανούρι, φύλλα ρόκας, περιχύνουμε με το ντρέσιγκ και σερβίρουμε.

Πρόταση για κρασί

🍷 Κόκκινο Νάουσας

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ψηλά Τακούνια

Κέικ Μαρμπρέ