Σαλάτα Caprese
Σαλάτα Καπρέζε με μανούρι & παντζάρια
Insalata Caprese
Γευστικές εμπνεύσεις από την κοντινή μας Ιταλία
Υλικά
- 2-3 παντζάρια μεγάλα (φρέσκα από τον μανάβη)
- 300γρ. τυρί μανούρι (ή ανθότυρο)
- Για το ντρέσιγκ
- 2-3 κουταλιές Άλτις Balsamico di Modena
- 4-6 κουταλιές ελαιόλαδο
- ρίγανη
- αλάτι
- Για το γαρνίρισμα φύλλα ρόκας ή και του παντζαριού
Εκτέλεση
- Κόβουμε τους βολβούς από τα παντζάρια και αφαιρούμε τα κοτσάνια τους. Πλένουμε πολύ καλά χωρίς να τα ξεφλουδίσουμε και βράζουμε στην κατσαρόλα με νερό για περίπου 1/2 ώρα
- Κατεβάζουμε και στραγγίζουμε. Ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε σε χοντρές φέτες.
- Σε ένα μπολ λιώνουμε το μανούρι ώστε να γίνει αλοιφή. Σε ένα άλλο μπολ αναμειγνύουμε το λάδι, το μπαλσάμικο, τη ρίγανη, το αλάτι έως ότου ενωθούν.
- Σε μια πιατέλα βάζουμε μια φέτα από παντζάρι, απλώνουμε 2-3 κουταλιές μανούρι και επαναλαβάνουμε τειλειώνοντας με μια φέτα παντζαριού. Γαρνίρουμε με λίγο μανούρι, φύλλα ρόκας, περιχύνουμε με το ντρέσιγκ και σερβίρουμε.
Πρόταση για κρασί
🍷 Κόκκινο Νάουσας
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου