Γιορταστικά βραχάκια

Γιορταστικά Βραχάκια

Γιορταστικά βραχάκια
Γιορταστικά σοκολατένια βραχάκια

Festive Little Rocks

Γιορταστικά και πανεύκολα

Γι’ αυτές τις δύσκολες στιγμές που αποζητάμε κάτι γλυκό, αλλά και για τις γιορτές που πλησιάζουν για το σπίτι ή και για δώρο, μια τέλεια συνταγή με μόλις 3 υλικά που φροντίζουμε να έχουμε πάντα στο σπίτι μας για ώρα… ανάγκης: μαύρη σοκολάτα, αμύγδαλα και λάδι καρύδας. Όλα αυτά μαζί, σε μερικά λεπτά θα μας χαρίσουν το ίδιο μέγεθος ικανοποίησης με ένα λιπαρό επιδόρπιο - με πολύ λιγότερη επιβάρυνση λιπαρών και ζάχαρης. 

Το λάδι καρύδας (στα μεγάλα σουπερ μάρκετς) περιέχει μεν κορεσμένα λιπαρά, αλλά στο πλαίσιο μιας ισορροπημένη φυτοφαγικής διατροφής και ήπιας κατανάλωσής του, μπορεί να έχει και οφέλη. 

Βραχάκια λοιπόν, με σοκολάτα και αμύγδαλα!

Υλικά

  • 1 ποιοτική, Fairtrade μαύρη σοκολάτα με υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο (75-90%, κάντε ό,τι καλύτερο μπορείτε προς τα πάνω!) - Α-Β Βασιλόπουλος στα σίγουρα
  • 1 κ.σ. λάδι καρύδας
  • 10 ωμά αμύγδαλα (ξεφλουδισμένα)
Σοκολατένιο βραχάκι

Εκτέλεση

Κόψτε τη σοκολάτα σας σε μικρά κομμάτια, βάλτε τη σε ένα μπολ πάνω από ένα κατσαρολάκι με νερό που βράζει (μπεν μαρί) και στη συνέχεια προσθέστε στη σοκολάτα το λάδι καρύδας και αφήστε τα όλα να λιώσουν καθώς ανακατεύετε. Μόλις λιώσουν και δώσουν ένα παχύρρευστο και λαχταριστό μείγμα, προσθέστε τα αμύγδαλά σας (ξεφλουδίζονται αν τα βουτήξουμε για λίγο σε νερό που βράζει) και ανακατέψτε μέχρι κι αυτά να καλυφθούν καλά. Αν δεν τα θέλετε ολόκληρα, μπορείτε να τα ψιλοκόψετε ή να δοκιμάσετε το ίδιο με φουντούκια ή φιστίκια Αιγίνης.

Σε ένα ταψί απλώστε μια λαδόκολλα και με ένα κουτάλι πάρτε μικρές ποσότητες από το μείγμα σας και βάλτε τες στη λαδόκολλα. Μόλις τελειώσει το μείγμα σας, βάλτε το ταψί στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει και να σφίξει καλά για τουλάχιστον 30 λεπτά.

Από τη διαιτολόγο - πηγή Ναυτεμπορική Clickatlife

Note Στο ζαχαροπλαστείο σαν σοκολατάκια πωλούνται ακριβά!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ψηλά Τακούνια

Κέικ Μαρμπρέ

Σαλάτα Caprese