Αστέρι των Χριστουγέννων

Το special Αλεξανδρινό

Poinsettia - Αλεξανδρινό
Poinsettia - Αλεξανδρινό

! Poinsettia - Something Special

Poinsettia Αλεξανδρινό ή Χριστουγεννιάτικο 

Κατά τη διάρκεια των γιορτών των Χριστουγέννων, βλέπουμε πολλά σπίτια στολισμένα με το φυτό αυτό με τα κόκκινα λουλούδια μέσα σε γλάστρες, όπως και σε άλλους χώρους γιορταστικά στολισμένους υποδηλώνοντας το χαρούμενο πνεύμα των ημερών, την προθυμία για συντροφικότητα και τη καλή διάθεση, του κόσμου που περνά.

Οι Ποινσέτιες φύονται στη Λατινική Αμερική αρχικά - από το Μεξικό ως τη Γουατεμάλα και είναι οι πρόγονοι των σύγχρονων Χριστουγεννιάτικων φυτών. Η επί των ημερών μας έκδοση, ξεκίνησε να καλλιεργείται στο Γκουερέρο (Guerero) του Μεξικού. Αυτό το λουλούδι με τα απαλά, δροσερά φύλλα χρησιμοποιήθηκε αρχικά από τους Ατζέκους σαν κόκκινη βαφή και αντιπυρετικό φάρμακο επίσης. Αναφέρεται σαν το λουλούδι της Καλής Νύχτας ή το λουλούδι της Άγιας Νύχτας. καθώς μοιάζει το σχήμα του με το αστέρι που οδήγησε τους μάγους στη Βηθλεέμ.

αρχική δημοσίευση από bing.com 11/12

Αλεξανδρινό, Αστέρι της Βηθλεέμ ή Ποϊνσέτια

Poinsettia - The most festive flower
Poinsettia (Αλεξανδρινό) - Το πιο γιορτινό λουλούδι

💐 Επιστ. όνομα Euphorbia pulcherrima είναι φυτό, από το οποίο φτιάχνεται το στεφάνι με φύλλα κόκκινα και πράσινα και με λίγα κίτρινα ή άλλα που αποτελεί βασικό μέρος του στολισμού κατά τις εορτές των Χριστουγέννων με διάφορες χρήσεις, είτε να κρέμεται έξω από την εξώπορτα των σπιτιών σαν στεφάνι. Το φυτό αυτό αν ευδοκιμήσει φυτεμένο στο έδαφος, μεγαλώνει σε ύψος 3 και πλέον μέτρων γίνεται δηλαδή χαμηλό δένδρο, και κάθε χρόνο βγάζει τα ωραία του λαμπερά λουλούδια.

Randy Newman Something special (about our love)


Randy Newman - Something Special

Note Το λουλούδι Poinsettia (Αλεξανδινό), το βρήκα στο housebeautiful.com/uk [Poinsettia Care]

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ψηλά Τακούνια

Κέικ Μαρμπρέ

Σαλάτα Caprese