Φυτικές πρωτεϊνες

Φυτικές πρωτεϊνες

Φρέσκα φρούτα και λαχανικά
Προϊόντα της γης

🌿 Vegan proteins

Ως γνωστόν οι φυτικές πρωτεϊνες είναι κατά πολύ ανώτερες των ζωϊκών καθώς δεν περιέχουν βλαβερά λιπαρά που περιέχονται στο κρέας υπό την ονομασία ζωικά λίπη. Καλό είναι το κρέας να καταναλώνεται με μέτρο έως ελάχιστα, πλην του κοτόπουλου που δεν περιέχει - εκτός από την πέτσα τα βλαβερά λίπη.

Πρωτεϊνες περιέχονται σε όλα τα λαχανικά αλλά και στους σπόρους συμπεριλαβανόμενων της Κινόας και σπόρων Τσία, ξηρούς καρπούς, όσπρια και όσο για τα ζυμαρικά εξαιρείται ο τραχανάς και αμέσως μετά το κριθαράκι καθώς περιέχει σιμιγδάλι ξηρού σίτου - λιγότερο επιβαρυντικό από τα ζυμαρικά πλούσια σε υδατάνθρακες. Επίσης το πλιγούρι και το κουσκούς αποτελούν εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών.

Εύκολες, γρήγορες, γευστικές επιλογές
Τραχανάς
Κριθαρότο
Τραχανάς με σάλτσα ντομάταςΚριθαρότο Μεσογειακό

Ένας συνδυασμός που είναι και γευστικός αλλά και πολύ ωφέλιμος είναι τα μπιζέλια πράσινης φάβας - ξερά δηλαδή μπιζέλια, ανάμεικτα με τραχανά ή κριθαράκι. Συνιστώμενο κριθαράκι είναι του "Αγρότοπου" με την ονομασία "Κριθαρότο μεσογειακό". Προσθέτοντας στα μπιζέλια αρκετή ώρα πριν βράσουν ολότελα, ένα φλιτζανάκι κριθαρότο δίνει μια έξτρα γεύση.

Το ίδιο και ο τραχανάς που τον προσθέτουμε μόλις γίνει, αναμειγνύοντας με τα βρασμένα μπιζέλια καθώς ο τραχανάς βράζει γρήγορα περίπου σε 15΄ 20΄ λεπτά (σε μέτρια μέχρι χαμηλή) φωτιά.

Ζωικές & Φυτικές Πρωτείνες Πίνακας κυρίων τροφών
Proteins
Πίνακας Πρωτεινούχων Τροφών

👉 Ως πρώτη επιλογή λοιπόν, τα μπιζέλια συνδυασμένα με τραχανά ή κριθαρότο. Αντί για μπιζέλια βάζουμε φακές με το ίδιο γευστικό αποτέλεσμα.

👉 Ως δεύτερη επιλογή μια ωραία σάλτσα ντομάτας με πιπεριές και τόνο, συνδυασμένη με τραχανά - και στις δύο περιπτώσεις, για μια γευστική, εύκολη και γρήγορη μαγειρική επιλογή.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ψηλά Τακούνια

Κέικ Μαρμπρέ

Σαλάτα Caprese