Λέον Ράσελ - Το γράμμα

Λήον Ράσελ

Leon Russell - Vinyl
Leon Russell
Leon RussellLeon Russell (Α) - Bob Dylan

🎹 Leon Russell

Λήον Ράσελ - Μίνι βιογραφικό

Ο Leon Russell γεννηθείς ως Claude Russell Bridges το 1942 στην Οκλαχόμα, ήταν ένας Αμερικανός μουσικός και στιχουργός με μια πορεία 60 ετών στο μουσικό στερέωμα, που κάλυψε πολιές γενιές. Από μικρός έδειξε μεγάλη κλίση στη μουσική αφού από επτά ετών έπαιζε στο πιάνο σκοπούς που είχε ακούσει. Η συνεισφορά του στα είδη ροκ'ν ρολ, κάντρυ, γκόσπελ, μπλουζ όπως και της "Tulsa sound", έγραψε μια ανεξίτηλη σελίδα στην ιστορία της μουσικής του κόσμου. Εξέδωσε 31 άλμπουμς, 430 τραγούδια τουλάχιστον, μεταξύ των οποίων και το "Delta Lady" που εκτελέσθηκα και από τον Joe Cocker με τον οποίο συμμετέσχε στη τουρνέ του τελευταίου "Mad Dogs & Englishmen".

Η επιτυχία του τραγουδιού "A song for you" που τραγουδήθηκε από πάνω από 200 τραγουδιστές, καθώς και του "This Masquerade" που τραγουδήθηκε από πάνω από 75, τον έχρησαν προτιμώμενο καλλιτέχνη στον κόσμο.

Leon Russell Piano T-Shirt

Σαν πιανίστας συνόδευσε μεγάλα συγκροτήματα και τραγουδιστές όπως τους Beach Boyw, Dick Dale, Jan & Dean και τον Joe Cocker. Ο Βρετανός Έλτον Τζων τον χαρακτήρισε Μέντορα και εμπνευστή του. Το 2011, εισήχθη στον κατάλογο των Rock and Roll Hall of Fame, Songwriters Hall of Fame. Ο Leon Russell άφησε ένα ανεξίτηλο σημάδι στη μουσική βιομηχανία μέσα από τις δικές του συνθέσεις, αλλά και από τη συμμετοχή του στις επιτυχίες άλλων καλλιτεχνών. Απεβίωσε στο Ντάλας του Τέξας, το 2016 εξ αιτίας προβλημάτων υγείας που τον απασχολούσαν επί χρόνια. Ωστόσο λίγο πριν σχεδίαζε μια περιοδεία.

Βγάλε μου ένα εισιτήριο για το αεροπλάνο δεν έχω χρόνο να περιμένω μόλις μου έγραψε η αγαπημένη μου πως με περιμένει. Γυρίζω σπίτι, οι μέρες της μοναξιάς μου τέλειωσαν πια

Joe Cocker (singer), Leon Russell (pianist) - The Letter


The Letter

Joe Cocker, Leon Russell, 1971 Mad Dogs & Englishmen Tour


Joe Cocker, Leon Russell

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ψηλά Τακούνια

Κέικ Μαρμπρέ

Σαλάτα Caprese